onsdag 22 november 2023

22/11-23. Bokhandelns hej!

Hej, hej, hemskt mycket hej!


Närmast i kalendern! 

22/11-23. Vi äter tillsammans och talar om sorg. Mer information här.

23/11-23. Om släkt- och hembygdsforskning! Mer information här.

30/11-23. Samtal om bedrägerier och konsekvenserna av det (it, kärlek, pengar...). Hur kan vi skydda oss? Författare Beata Hansson och Olle Pallin Cox från Brottsofferjouren (BOJ) talar med oss. Mer information här.

12/12-23. Vi äter tillsammans och talar om självhushållning. Tema klimat. Mer information här.

14/12-23. Författarsamtal med Anna Carlstedt om Drottningens profet och Nostradamus. En historisk roman. Mer information här

18/12-23. Författarsamtal med Charlotte Sirc om Brytningstid. En roman om kärlek i Stockholm under andra halvan av 1800-talet. Mer information här. 

Om allt går som tänkt ska Roslagens Naturskyddsföreningen arrangera en föreläsning om boken - Det levande. Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan - på biblioteket i Norrtälje den 1/2-24. Då kommer en av författarna till Norrtälje för att föreläsa/samtala om boken och det som föregått den. Naturen och livet, alltså. För att vi ska kunna ställa relevanta frågor tänker vi att vi ska bokcirkla, alltså läsa boken och mötas ett par gånger för samtal om boken, innan hon kommer. Då får vi kanske ännu mer ut av boken, samtalet och föreläsningen. Vi tänker att boken läses under december/januari och att vi samtalar om den dels en gång i mitten av januari och dels en gång i slutet av januari. Fördjupning och kunskap, kanske vi kan kalla det också. Då bör vi vara förberedda med tankar och frågor som uppkommer under läsning och samtal och möta författarens kunskap och tankar med dessa den 1/2-24. Vill du vara med i läsning och samtal? Kostnaden är att köpa boken i den här bokhandeln, så välkommen till Kulturtorget för att anmäla ditt intresse och köpa/beställa ditt exemplar! Läsningen, samtalet och föreläsningen passar sig i våra klimat/miljösamtal, eller hur? Mer om detta här.

Hyllan för prisnedsatta böcker i Ryssladan.
Det är påfyllt i den rabatterade hyllan i inre rummet. Ja, alltså hyllan som är fylld av romaner och deckare och har maxpris 199 kr. (Gäller alla, alltid). 

Romaner och deckare i första rummet (mitt emot kassan) - med utgivningsår 2022 eller tidigare, har just nu nedsatt pris till 199.-/bok (gäller t o m den 30/11-23).


50 kr rabatt för dig som är medlem i bokhandelns vänner! Gäller t o m den 15/12-23.


Innan jag glömmer. Nina Gunke och Helene Arkhem

Jag kommer att hitta nyckeln (Alex Ahndoril = Kepler) 
Skinn (Sara Strömberg, del 3 i serien om Vera Bergström). 

Ihågkom oss till liv, (Joanna Rubin Dranger, tilldelad Nordiska rådets litteraturpris 2023). Stort tecknat verk om människor som försvann under andra världskriget. 
70 är det nya 50 (Ingmar Skoog), ger effektiva råd om hur vi håller hjärnan och kroppen i form långt upp i åldrarna. 
 
Skam den som ger sig : en självbiografi, (Charlotte Kalla och Johan Esk). 
Jul under polstjärnan (Lotta Olsson, Klas Östergren och Sara Kadefors). 
Haiku, med hopp om ljus (Charlotte Ekbom).  

30 kr rabatt (barnbok) för dig som är medlem i bokhandelns vänner! Gäller t o m den 15/12-23.

Vår världsbästa trädkoja med 169 våningar (Andy Griffiths och Terry Denton, 9-12 år). 
Resan till landet längesen (Elsa Beskow, 3-6 år). 
Serien om Bonden Blom (som får barn 3-6 år med läsare att skratta), 
Serien Mina första...upptäck naturen (Emma Jansson, 3-6 år, en fin faktaserie om t ex svampar, hästar, fiskar, mm med en kort text och fina illustrationer som lär både barn och vuxna om sånt vi gärna lär oss mer tillsammans med barnen om). 

Glöm inte att säga att du är medlem i bokhandelns vänner, så att jag inte missar att ge dig rabatten! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...