fredag 17 november 2023

14/12-23. Författarbesök! Anna Carlstedt (Drottningens profet, Nostradaumus och Renässansrebeller)

När. 14/12-23, kl 1815-1945. 

Vad. Författarbesök med Anna Carlstedt.

Om vad. Drottningens profet och Nostradamus. Ja, kanske också om hennes bok Renässansrebeller. 

Var. Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Föranmälan. Ja, tack, till tfn 0708905731, info@roslagensbokhandel.se eller direkt i butiken. (Begränsat antal platser).

Kostnad. Köp en bok! Ja, gärna en bok skriven av Anna Carlstedt. Passar inte det, så köp en annan bok i butiken. Vi har mängder av böcker i hyllorna.  


Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina. Anna Carlstedt
 
 Möt prinsessan Cecilia Vasa som drev vapensmedjor och järnbruk och gjorde hela Europa osäkert med sina upptåg. Möt super-macho-mannen som fostrade flera franska kungar, var lika skicklig med svärdet som på hästryggen och som hette Anne, döpt efter sin mor.

 Möt Nostradamus, berömd för sina profetior - pestläkare, astrolog och författare med rebelliska idéer som ideligen försatte honom i livsfara. 

De presenteras här tillsammans med en rad andra färgstarka personligheter. Alla befinner sig på olika sätt i händelsernas centrum under avgörande ögonblick i vår historia. De har en gemensam nämnare, oavsett om de är prinsessor, präster, prinsar eller poeter: de bryter mot tidens normer

Priset de betalar är högt, men detta hindrar dem inte från att med full kraft gå till storms mot samtiden, med pennan eller svärdet som vapen. Ibland dåraktigt, med sitt eget liv som insats. Och alltid med rebellens brinnande övertygelse.

Renässansen präglas av fruktansvärda epidemier, inbördeskrig, flyktingströmmar, naturkatastrofer och tyranner. Blod från oliktänkande flyter över hela Europa. Samtidigt får människan uppleva den informationsrevolution som möjliggörs av tryckpressen och en stark utveckling inom konst och vetenskap. 


Anna Carlstedt, utbildningsledare som doktorerat på den franska renässansen, beskriver i sin bok en tid som i vissa stycken är en spegelbild av vår egen.   


(Ovanstående är förlagets beskrivning av Renässansrebeller.)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...