lördag 4 november 2023

12/12-23. Klimatprat. Självhushållning.Vi äter tillsammans och pratar om självhushållning. 

Vad. Katja inleder och berättar om hur man själv kan tänka och göra, kopplat till mat, klimat och närproducerade varor. Därefter öppnar vi för frågor och samtal inom ämnet självhushållning. Vad kan vi själva göra?

När vi talar om självhushållning kan vi tänka kring oss själva, men också vårt nära samhälle. Hur påverkar vi ett samhälle om vi ser vårt samhälle omkring oss, se vad vi kan själva, odlar, funderar kring vårt eget nära, utan att vi för den sakens skull tappar vår gemenskap med och bryr oss om vår omvärld? Hur påverkar det mig, dig och oss om vi lär oss att tänka kring självhushållning? 

Våra samtal utgår gärna ifrån vad vi kan göra själva, hur vi kan påverka och aktivt själva göra. Även det lilla spelar roll, uppmärksammar människor, politiker, grannar, med flera. Det leder oss i den riktning vi, var och en, vill att vi ska vandra. Vilken värld vill vi ha och vilken värld vill vi lämna efter oss. 

Vad kan vi göra själva om krisen kommer, är också en fråga att ställa sig - och då kanske vi behöver ha tänkt på den frågan tidigt, långt innan krisen är här. Hur gör du där? Hur gör jag? Vad tar vi för givet? 

För vem. För dig som vill lära dig mer. För dig som har kunskap att dela med andra. För dig som vill lyssna på andras kunskap. För dig som tror på varje människas del i den större helheten. För dig som vill leva på ett klot som mår väl. För dig som vill prata om delfrågor som rör klimatet. 

När. Tisdag 12 december 2023, kl 1815-1945.

Var. Wallins Kaffestuga,  Kulturtorget Norrtälje. 

Föranmälan krävs till bokhandeln: tfn 0708905431 eller mail till info ల roslagensbokhandel.se (meddela vad du vill äta, när du anmäler dig till bokhandeln.) Anmälan är bindande, vi planerar plats och maten görs i ordning just till dig. Betalning görs till kaffestugan vid mötet.

  • Smakrik gryta på 75% nötköttskorv och grönsaker, kaffe och kaka. 150 kr. 
  • Vegetarisk soppa på Katjas egna grönsaker, dmörgås, kaffe och kaka. 125 kr.

Träffen ingår i temaserien klimatprat som lyfter samhällsviktiga frågor om klimatet. 

Arrangör. Mångfald Tillsammans - tillsammans med Wallins Kaffestuga, Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje och Sensus Studieförbund. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...