söndag 5 november 2023

18/12-23. Författarsamtal. Charlotte Sirc. Brytningstid.

Författarsamtal med Charlotte Sirc om nyutgivna romanen Brytningstid

När. 18/12, kl 1815-1945.

Vad. Samtal om den nyutgivna romanen, skrivandeprocessen, med mera. 

Charlotte Sirc berättar kort om sitt skrivande och om den nya boken - därefter bjuder vi in till ett samtal om boken (utan att avslöja för mycket, eftersom den kanske inte har lästs än!), skrivandet och hur det kommer sig att hon skrivit just den här boken (och tidigare böcker). 

  • hur har hon skrivit, 
  • hur har hon bakgrundsforskat, 
  • hur har hon samarbetat med förlag och redaktör, 
  • hur får hon ihop berättelsen och 
  • hur tänker hon när boken når sina läsare och de tänker på ett annat sätt än hon gjorde när hon skrev.  
  • Vad krävs för att skriva en bok, egentligen? 
  • Har en författare särskilda kompetenser eller är det något annat som styr? 

Vem. Författare Charlotte Sirc. 

Var. I vardagsrummet i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

För vem. För dig som älskar historiska romaner. För dig som uppskattar kärlek och historiska Stockholmsmiljöer. För dig som vill se den gamla tiden, människorna och vad som fanns då. För dig som undrar över hur man skriver, forskar, tänker kring berättelsen. För dig som vill möta författaren och höra hur hon tänker om sitt författarskap. För dig som är läsare. För dig som är författare. För dig som behöver kultur för din själs väl. 

Föranmälan! Snarast till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje! Tfn 0708 905 731 eller mejl infoలroslagensbokhandel.se

Kostnad? Köp en bok! Gärna Charlotte Sircs bok, eller annan bok om det passar dig bättre. 

Rabatterad bok för dig som vill delta i samtalet, vid beställning eller köp under perioden november 2023 - december  2023. Vill du ha läst boken innan samtalet, så titta in i butiken så snart som möjligt. 

Tack, för att du handlar i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje! Tack, för att du deltar i våra samtal. Utan dig är vi ingenting. Charlotte Sirc. Brytningstid.

Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.

Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit.

Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång.

Historisk romance. Stockholm. Senare delen av 1800-talet. 1850–1899. Svensk berättare. 

Charlotte Sirc arbetade tidigare som flygvärdinna i Sverige och England och gymnasielärare i svenska och engelska. Idag driver hon textbyrån Versalis AB som frilansande redaktör och översättare. Hon har drivit antologiprojektet När mammor dör som kom ut 2020 och var medförfattare till uppväxtskildringen Han köpte min tystnad 2022. Brytningstid är hennes skönlitterära debut.#charlottesirc #brytningstid #harperlove  #bokprat  #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs  #åretsjulklappärenbok 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...