onsdag 15 november 2023

Extra bokcirkel! Det levande: Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan. Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar RundgrenVad. Extra bokcirkel. Samtal om en bok. 

Bok. Det levande. Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan.

Möten för samtal om boken. Två gånger i januari 2024, en i mitten och en i slutet av månaden. 

Vi möts för samtal om boken. Kan du båda gångerna är det bäst, kan du en går det också bra. Vi möts för samtal om boken, för att därefter kunna samtala med författaren/författaren när tillfälle bjuds. (Troligen i februari 2024)

Kostnad. Boken köper du i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - under november eller december 2023

Var möts vi? I vardagsrummet i bokhandeln. Kulturtorget, Norrtälje.


När pratar vi. Vid två tillfällen i januari 2024, en i mitten och en i slutet av månaden. 

Varför. Att samtala om svåra frågor lär oss nytt, får oss att se nya bilder och skapar förståelse för varandra och olika sakfrågor. Vad är vettigt och vad är inte? Samtalet är ett samtal där vi lyssnar på varandra och ger varandra utrymme, det är inte en debatt. Vårt syfte är att lära oss mer av varandra. 

För vem? För dig som vill vara del i samhällsdebatten. För dig som vill lära dig mer. För dig som undrar. För dig som vill lyssna på var och ens kunskap. För dig som vill möta andra i viktiga samtal. Begränsat antal platser. 

Föranmälan till bokhandeln! tfn 0708905731 
mejl infoලroslagensbokhandel.se - eller på plats i butiken vid Kulturtorget i Norrtälje.

Varmt välkommen, ska du vara!  

Läsning & samtal ingår i temaserien klimatsamtal som lyfter samhällsviktiga frågor om klimatet. 


Det levande: Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan. 

Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren

 Vad är naturen? En gruva att plundra på resurser, en vildmark för semester, ett harmoniskt system som människan bör lämna i fred eller fågelbordet utanför köksfönstret? 

Det levande utmanar Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren vår syn på naturen. De utgår från sin egen plats på jorden, den lilla uppländska gården Sunnansjö där de odlar grönsaker, sköter sina kor och planterar träd. Därifrån tar berättelsen oss till mammutstäppen i Sibirien, Pablo Escobars flodhästar i Colombia, världens största träd i Kalifornien och exklusivt laxfiske i Vänern. 


Med djup kunskap och förundran skildrar de konflikter och komplicerade samarbeten som pågår i naturen, där människan är en av många trådar i livsväven. Därför är det inte bara nödvändigt utan också möjligt att återskapa en hållbar relation mellan oss och allt det andra levande.

Arrangör. Mångfald Tillsammans (ideell förening) - tillsammans med Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje och Sensus Studieförbund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...