onsdag 8 november 2023

Cosmo. Barbara Kjellström och Harald Kjellström. (12-15 år)

 

Cosmo. Barbara Kjellström & Harald Kjellström. (12-15 år)


Cosmo fyller snart fjorton år, spelar i Västerängens BK och har bara en sak i huvudet – fotboll. Laget har kämpat i två år för att få ihop pengar till säsongens höjdpunkt, Gothia Cup, men kan de konkurrera med alla storklubbar som är med i cupen?

Hemma är det mest tjafs och det går ut över resultaten i skolan. Hur är det mellan hans föräldrar egentligen? Är de på väg att skiljas? Pappa hotar med att Cosmo måste sluta med fotbollen om han inte skärper sig i skolan. Samtidigt vill pappa att Cosmo ska spela i AIK trots att Cosmo håller på Hammarby. Hur ska Cosmo hantera Marre i AIK, som redan i första matchen ser till att Cosmo hamnar på sjukhus?

Livet är inte bara fotboll. Under en semester på Kreta lär Cosmo känna Costas och tvillingarna Lotta och Sofia. Systrarna är så lika varandra att han har svårt att se skillnad på dem, ändå känns det extra spännande med Lotta. En kväll hamnar de i en mörk gränd och allt tar plötsligt en dramatisk vändning. Mycket händer under säsongen. Ska Cosmo fortsätta i Västerängen eller ska han söka sig till en ny klubb? Och vad ska han svara när Lotta säger att hon vill träffa honom ensam?

Cosmo är en bok om fotboll och om livet när man går i åttan. Det här är den första boken i serien om Cosmo & Evil. 


Berättarprojekt barn 6-12 år drivs i den ideella föreningen Mångfald Tillsammans - delfinansieras 2023 av bokhandeln, Norrtälje kommun och föreningen - och går ut på berättandet efter barnens läsning. Barnet i fokus, barnets berättelser: prat, skriv, illustration eller annat sätt att berätta. 

Vi är i bokhandeln. Berättelserna hörs i bokhandeln. Böckerna finns i bokhandeln. 

För de minsta barnen läser barnens förälder, eller vi i bokhandeln om föräldern inte kan eller hinner, för att barnen sen ska kunna berätta. Det är den fysiska boken som utgör grunden för barnens läsning. Den man håller i, ser bokstäverna, följer sida efter sida och kan bläddra tillbaka när man missat något. Den fysiska boken gör något annat, något mer och större, när man läser och följer den i lugn och ro. 

Har du ett barn som vill berätta om sina läsupplevelser? Vilket sätt kan man berätta en läsupplevelse på? Vill barnet fråga författaren om något eller berätta för författaren hur hen tänker om boken? 

Välkommen till bokhandeln i Norrtälje!#barbarakjellström #haraldkjellström #effektum #Cosmo #berättarprojektbarn #roslagensbokhandel  #kulturtorget  #mångfaldtillsammans 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...