söndag 19 november 2023

14/12-23. Författarbesök! Anna Carlstedt. (Drottningens profet)

När. 14/12-23, kl 1815-1945. 

Vad. Författarbesök! Bokprat med Anna Carlstedt.

Om vad. Drottningens profet och Nostradamus. Ja, kanske också om hennes bok Renässansrebeller. 

Var. Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Föranmälan. Ja, tack, till tfn 0708905731, info@roslagensbokhandel.se eller direkt i butiken. (Begränsat antal platser).

Kostnad. Köp en bok! Ja, gärna en bok skriven av Anna Carlstedt. Passar inte det, så köp en annan bok i butiken. Vi har mängder av böcker i hyllorna. Om du inte vill köpa en bok, så ber jag dig swisha 99 kr till bokhandelns swishnr 123 075 3715. Drottningens profet. Anna Carlstedt. 

Historien utspelar sig i södra Frankrike i mitten av 1500-talet. Michel de Nostradame är läkaren och astrologen som påstås kunna bota farsoter och skåda in i framtiden. Trots det lyckas han inte förutspå det dråpslag som drabbar hans familj. Plågad av skuldkänslor utsätter han sig för dödliga faror och svåra påfrestningar ända till den dag då han återfår sansen och sin magiska förmåga, att förutsäga kommande händelser. Han tar sig namnet Nostradamus och hans profetior når det franska hovet och den mäktiga drottningen, Katarina av Medici, anlitar honom som sin astrolog och siare. Trots drottningens beskydd lever Nostradamus under ständigt hot. Han är involverad i en livsfarlig kamp mot Inkvisitionen som vill bränna både människor och böcker på bål.

Drottningens profet
är en historisk spänningsroman om den mytomspunne Nostradamus (1503-1566) och den våldsamma och omvälvande tid han levde i - inte olik vår egen. Det är också en roman om de kvinnor som stod honom närmast.

Anna Carlstedt doktorerade på Nostradamus författarskap och har översatt hans profetior till svenska i samarbete med Jan Stolpe. Den senaste av hennes historiska fackböcker är Renässansrebeller: från Cecilia Vasa till kung Kristina. Till vardags arbetar hon som utbildningsledare vid Kungliga Tekniska högskolan. Drottningens profet är hennes första roman.

(Ovanstående är förlagets baksidestext om boken.)Nostradamus profetior - anno 1555, skrivna på vers i renässansens Frankrike, är en nattsvart fresk över mänskligt lidande. Olycksbådande järtecken löper som en röd tråd genom de märkliga visionerna av epidemier, krig, tyranni och naturkatastrofer. Nostradamus nedtecknade dem åt sin nyfödde son som »ett minne efter din upphovsmans kroppsliga utplåning och till allmänt gagn för människorna«. 


Översättning med kommentarer: Anna Carlstedt & Jan Stolpe

Företal: Carl-Michael Edenborg, fil. dr

Efterord: Anna Carlstedt, fil. dr


Vi samverkar med Sensus Studieförbund i alla arrangemang 
i Mångfald Tillsammans (ideell förening)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...