onsdag 1 november 2023

1/11-23. Bokhandelns hej!Hej, hej!Mia Söderbergs härliga
feelgoodserie
Villa Vildros är för alla! 
(Prisnedsatt - för alla - just nu!)


Bokhandeln har öppet vardagar 1000-1800 och lördagar 1000-1500. Söndagar och röda dagar hålls det stängt. Allhelgonalördagen (4/11) är visst en röd dag, så då får det väl vara stängt. 


Tjohoj! Just nu pratar vi lite mer än vanligt om barnböcker här. Det är härligt och vackert när barnen vill läsa. Har du ett läsande barn i din närhet - 6-12 år - som vill prata om sin läsning? Om ja, peppa barnet till bokhandeln, så att vi kan prata om hur det berättande barnet kan få en gratis bok (eller tre) framöver. Mer om detta här


I deckarhyllan! Nu och t o m den 30 november, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 50 kr rabatt vid köp (eller beställning) av Bestseller (Pascal Engman), Vilseledaren (Viveca Sten), Ristmärken (Johan Theorin) och Stormberget (Liza Marklund). Se här, för att bli medlem - årsavgiften är intjänad på ett kick! Även nu.  


I romanhyllan eller faktahyllorna! Nu och t o m den 30 november, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 50 kr rabatt vid köp (eller beställning) av Vulcan (Nino Mick), Det finns liv här (Elise Karlsson), Kvinna utan mask (Hanne Vibeke Holst) och Härlig är jorden (Mats Söderlund).


Förbeställning av den nya boken Skogen - Anne Sverdrup-Thygeson, får förstås gärna göras hos mig. Den har utgivningsdatum i mitten av november och är kanske just den bok du nu saknar om skogen och livet där. Mer om boken hittar du här


Nästa poesilördag är första ickeröda lördag i november, alltså den 11/11. Skriver du poesi? Vet du någon som gör, som vill läsa sin poesi för andra? Vill du/hen delta, så hör av dig till bokhandeln. Mer information här.


Den 16/11 (torsdag, kl 1815-1945) talar vi om Tidöavtalets avsnitt om Mönsterbrytande åtgärder för att stoppa gängen i samtalsserien Demokratiska samtal, där vi lyfter dagsaktuella och samhällsviktiga frågor. Tidöavtalet och information om föranmälan och sånt hittar du här. Samtal, inte debatt, för kunskap och förståelse. 


Den 22/11 (onsdag, kl 1800-2000) äter vi tillsammans och pratar om sorg. Vi pratar om hur det är för dem som är kvar. En nära person har nyligen förlorat en anhörig i suicid. Vi vill, behöver samtala om hur vi förhåller oss, hur vi tänker och vad som hjälper och inte. Vi behöver inte vara direkt drabbade, men den som drabbas vill att andra ska se och förstå. Vi samlas och äter i Wallins kaffestuga, pratar tillsammans. Mer info här. Välkommen! 


Bokprat! Den 23/11 (torsdag kl 1815-1945) ska vi prata om hembygds- & släktforskning i bokhandeln. Gillar du att släktforska? Platser, människor, att hitta i registren och arkiven, protokoll och dagböcker är exempel på forskningsunderlag som man kan ha nytta av. Hur hittar man dem och hur läser man? Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här!


Bokprat! Den 30/11 (torsdag kl 1815-1945 ) bjuder jag in till ett samtal om hur vi kan skydda oss mot bedrägerier. Beata Hansson har skrivit en bok om romansbedrägerier. Nej, jag kan inte bli lurad, eller kan jag det? Kan du? Kom och ta del av samtal och funderingar. Till samtalet bjuder vi också in Brottofferjouren, som en bra samtalspart. Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här.


Kom alltid ihåg att anmäla dig till aktiviteter i god tid. Hur ska vi annars kunna veta, förbereda oss, ta hem smarta böcker, ordna fika/mat och säga hej och välkommen och så? Här arrangeras gärna, det vet du, eller hur?


Information om bokhandelns vänner hittar du här och om bokcirklarna här


Varmt välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs!


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

tfn 0708 905 731

Www.roslagensbokhandel.se 


#bokhandelnshej #roslagensbokhande #kulturtorget #sensusstudieförbund #Sensusnorrtälje


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...