torsdag 2 november 2023

Klipptrollen. Zalda Falköga. (6-9 år)


 ETT STORSLAGET ÄVENTYR I EN FANTASTISK VÄRLD  

Glimeria har i tusen år varit ett sagolikt vackert land. Men sedan Stendraken landade i bergen har himlen förmörkats. Allt oftare kommer drakens klipptroll till landets gårdar för att stjäla magisk stjärnglöd som de tar till draken.   


De två modiga barnen Karma och Jonar hamnar plötsligt mitt i äventyret. Eftersom deras familjer vägrar att samarbeta får de tillsammans tänka ut en plan för att överlista drakens klipptroll.  


Klipptrollen är den första boken i serien om Karma och Jonar.   

Böckerna om Karma och Jonar finns även som animerad tv-serie på Viaplay. Serien visas i över 14 länder och riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Första säsongen är baserad på Klipptrollen, den första boken i serien. 


Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.


Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.För varje barnbok som säljs till fullpris i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje under november och december 2023 går 20% till berättarprojekt barn som genomförs av Mångfald Tillsammans.

Projektet drivs i den ideella föreningen Mångfald Tillsammans - delfinansieras 2023 av bokhandeln, Norrtälje kommun och föreningen - och går ut på berättandet efter barnens läsning. Barnet i fokus, barnets berättelser: prat, skriv, illustration eller annat sätt att berätta.

Har du ett barn som vill berätta om sina läsupplevelser? Vilket sätt kan man berätta en läsupplevelse på? Vill barnet fråga författaren om något eller berätta för författaren hur hen tänker om boken? 

Välkommen till bokhandeln!


#berättarprojektbarn #MångfaldTillsammans

#Kulturtorget #platsendärsamtalförs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...