måndag 6 november 2023

6/11-23. Bokhandelns hej!Hej, hej!


Just nu pratar vi extra mycket om barnböcker här. Det är härligt och vackert när barnen vill läsa. Har du ett läsande barn i din närhet - 6-12 år - som vill prata om sin läsning? Om ja, peppa barnet till bokhandeln, så att vi kan prata om hur det berättande barnet kan få en gratis bok (eller tre) framöver. Mer om berättarprojektet för barn här


Vi utökar vårt samarbete med Wallins Kaffestuga och funderar över ämnen för mat & prat, alltså att vi äter tillsammans och för ett samtal om viktiga frågor. Närmast i tid har vi ämnen som sorg (november) och självhushållning (december) på agendan (se nedan). Det är fint när vi kan samarbeta, eller hur? 


I deckarhyllan! Nu och t o m den 30 november, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 50 kr rabatt vid köp (eller beställning) av: 


Bestseller (Pascal Engman), 
Vilseledaren (Viveca Sten), 
Ristmärken (Johan Theorin)
Stormberget (Liza Marklund). 

Se här, för att bli medlem i Bokhandelns vänner - årsavgiften är intjänad på ett kick! Ja, även nu, så här lite sent på året. Du gör skillnad - när du är medlem, när du handlar i den fysiska butiken och när du deltar i bokhandelns aktiviteter. Jag tackar för det. 


I romanhyllan, poesi eller faktahyllorna! Nu och t o m den 30 november, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 50 kr rabatt/bok vid köp (eller beställning) av: 


Vulcan (Nino Mick) - en roman om faktiska händelser i vår historia. Tidaholm. Tändstickor. 1909.

Det finns liv här (Elise Karlsson) - en roman om hur det var för 50 år sedan, här i Sverige. Rinkeby 1970-tal.
Kvinna utan mask (Hanne Vibeke Holst) - en roman om en kvinnlig dansk konstnär och henne tid i Europa (andra världskriget)
Härlig är jorden (Mats Söderlund) - fakta, och kanske lite poesi - om vår plats på jorden och vad vi gör med den
Vi ses på andra sidan (Carina Nunstedt), 
Ringa hem (Ida Börjel) - poesi
Jag är en människa - kvinnor i fängelse (Annica Carlsson Bergdahl) - intervjuer med människor
I tvåtusen år (Mihail Sebastian) - en kritiskt tänkande judisk intellektuell som försöker finna sin plats i 1920-talets Bukarest där det antisemitiska gatuvåldet härjar.

Förbeställning av den nya boken Skogen - Anne Sverdrup-Thygeson, får förstås gärna göras hos mig. Den har utgivningsdatum i mitten av november och är kanske just den bok du nu saknar om skogen och livet där. Mer om boken hittar du här


Nästa poesilördag är första ickeröda lördag i november, alltså den 11/11. Skriver du poesi? Vet du någon som gör, som vill läsa sin poesi för andra? Vill du/hen delta, så hör av dig till bokhandeln. Mer information här.


Demokratiska samtal! Den 16/11 (torsdag, kl 1815-1945) talar vi om Tidöavtalets avsnitt om Mönsterbrytande åtgärder för att stoppa gängen i samtalsserien Demokratiska samtal, där vi lyfter dagsaktuella och samhällsviktiga frågor. Tidöavtalet och information om föranmälan och sånt hittar du här. Samtal, inte debatt, för kunskap och förståelse. (Begränsat antal platser, vi är max 10 personer i rummet i detta samtal!)


Mat & prat! Den 22/11 (onsdag, kl 1800-2000) äter vi tillsammans och pratar om sorg. Vi pratar om hur det är för dem som är kvar. En nära person har nyligen förlorat en anhörig i suicid. Vi vill, behöver samtala om hur vi förhåller oss, hur vi tänker och vad som hjälper och inte. Vi behöver inte vara direkt drabbade, men den som drabbas vill att andra ska se och förstå. Vi samlas och äter i Wallins kaffestuga, pratar tillsammans. Föranmälan till bokhandeln. Mer information här. Välkommen! 


Bokprat! Den 23/11 (torsdag kl 1815-1945) ska vi prata om hembygds- & släktforskning i bokhandeln. Gillar du att släktforska? Platser, människor, att hitta i registren och arkiven, protokoll och dagböcker är exempel på forskningsunderlag som man kan ha nytta av. Hur hittar man dem och hur läser man? Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här!


Bokprat! Den 30/11 (torsdag kl 1815-1945 ) bjuder jag in till ett samtal om hur vi kan skydda oss mot bedrägerier. Beata Hansson har skrivit en bok om romansbedrägerier - Jakten på Tom Walter. Nej, jag kan inte bli lurad, eller kan jag det? Kan du? Kom och ta del av samtal och funderingar. Till samtalet bjuder vi också in Brottofferjouren, som en bra samtalspart. Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här.


Mat & prat! Den 12/12 (tisdag kl 1815-1945) talar vi om självhushållning i vår serie om klimatet. Katja Wiezell hos Wallins Kaffestuga berättar om hur hon arbetar med självhushållning, odling, med mera. Vi äter tillsammans och talar om frågan. Föranmälan till bokhandeln. Mer information här


Bokprat! Den 18/12 (måndag kl 1815-1945) kommer Charlotte Sirc till bokhandeln för samtal om hennes nya bok Brytningstid. Kanske är just den här boken din allra bästa julklapp till någon som gillar historisk romantik (1800-tal) i vårt vackra Stockholm? Mer om bok och samtal här


Bokprat! Den 23/1-24 (Oj, snart nytt år!) ska vi tala om konst, och kanske mer specifikt om Att visa andras konst. Vad gör konsten med oss människor? Vad skulle hända om vi inte fick se och uppleva den? Mer om detta här


Kom alltid ihåg att anmäla dig till aktiviteter i god tid. Hur ska vi annars kunna veta, förbereda oss, ta hem smarta böcker, ordna fika/mat och säga hej och välkommen och så? Här arrangeras gärna, det vet du, eller hur?


Information om bokhandelns vänner hittar du här och om bokcirklarna här


Vill du ha bokhandelns hej till din e-postadress? Säg då hej via mejl till mig här . 

Varmt välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs!


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

tfn 0708 905 731

Www.roslagensbokhandel.se 

#bokhandelnshej #roslagensbokhandel #kulturtorget #sensusstudieförbund #Sensusnorrtälje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...