onsdag 29 november 2023

Neo och de fyra elementen. Madeleine Olofsson.

 Vi välkomnar barn 6-12 år till vårt berättarprojekt i bokhandeln. Har du ett barn som vill berätta om sin läsning? 


Följ med den energifyllda Neo på olika äventyr i skogen, där han bor med sina föräldrar i en koja. Neo guidas på sina vandringar av en fjäder och möter i berättelsen olika djur som alla representerar de fyra elementen: eld, vatten, jord och luft. Vi får bland annat träffa eldens hjärtevän påfågeln, som lär Neo om kärlek och positiv energi, och sköldpaddan, vattnets bästis, som kan allt om kreativitet och att prata om sina känslor.

Med sagan om Neo vill författaren lära barn att lyssna inåt, följa sin intuition och göra mer av det de tycker är roligt i livet. Boken är inspirerad av hennes bror som dog innan hon föddes, men som likt en liten Neo har guidat henne genom livet med en fjäder. Hon vill särskilt lyfta högkänsliga barn och fokuserar på ämnen som höjer vår energi, medvetenhet och kärlek.


Berättelsen om Neo föddes vid samma tidpunkt som Madeleines son kom till jorden. Namnet Neo betyder ny och gåva, och Madeleines son fick namnet Neo i andranamn.


Neo-serien belyser ämnet högkänslighet.


Boken är vackert illustrerad av Suzanne Wilnersson, med mycket fantasi, färgrikedom och händelser som lockar till samtal mellan barn och vuxna. 


Madeleine Olofsson har gått flera kurser inom spirituell och personlig utveckling. Hon brinner för ämnena högkänslighet, spiritualitet och energier. 


Boken är Madeleines debut och första delen i en serie om Neo. 



Berättarprojekt barn! (6-12 år)

Att läsa, berätta och/eller skriva sina egna berättelser skapar mer kunskap hos barnen. Vi utgår ifrån den fysiska boken. En författare (eller annan ledare) lotsar och lockar barnen till läsning, förståelse av berättelsen och barnens plats i världen. 

Barnens berättelser, barnens uppfattningsförmåga, deras världsbild och fantasi utgår ifrån läsningen och det de upptäcker där. Deras ordförråd blir avsevärt större vid läsning och de upptäcker en annan värld som ger mer till livet. Vi vill ge detta till barnen, vi vill upptäcka det tillsammans med dem.

Har du ett barn som vill läsa och berätta om sin läsning -  i en liten grupp i bokhandeln tillsammans med andra barn? Eller bara själv? Eller kan barnet berätta för en grupp vuxna som är här (de vuxna behöver ju förstå hur barn läser)? Har du ett barn som vill illustrera, skriva eller prata om den egna berättelsen - upplevelsen - som uppkommer genom läsningen? 

Jag välkomnar barnet (6-12 år) till bokhandeln för prat om hur och när. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...