Bokcirklarna!






Här - https://bokbloggerskan.blogspot.com/2021/08/vi-bokcirklar-i-bokhandeln.html - hittar du mer information om bokcirklarna. Anmäl ditt intresse eller kom till butiken om du har frågor du inte får svar på här! Vi möts med värme och omsorg om varandra i samtalet.


Här nedan är exempel på böcker som är - eller kan vara - eller har varit - aktuella för val i bokhandelns bokcirklar. Länken går till blogginlägg i denna blogg - som t ex information om boken, recensioner, andra kommentarer eller mer information om författaren (eller förlaget).


Vi läser nyutgivet och romaner som skaver. Vi läser inte feelgood och inte deckare, men ibland någon biografi eller annan viktighet. Vi läser, lyssnar, samtalar och njuter.


Nedanstående texter är förlagens beskrivning av respektive bok. Länken går vidare till bokhandels eventuella texter om boken, förlaget eller författaren.

Det finns liv här. Elsie Karlsson.
En sommarkväll när himlen välver sig rosa över det nybyggda bostadsområdet kommer en man fram till en lägenhet och ringer på. Dexter har rest långt för att komma till Rinkeby och i lägenheten finns en kvinna han längtat efter. Det är Kai. Hon är också glad att se honom, men nästa morgon slår dörren igen bakom honom. Kai vill vara fri. Det är 1971.


Så rullar berättelsen i gång, om den första generationen hyresgäster som tar den nya platsen i besittning. Träden mellan huskropparna är inte mer än buskar, nyplanterade. Här får man bo rymligt, fräscht! Allt är nytt, på gården leker ungarna. Yeliz och Rosanna trevar sig fram till en sorts vänskap. Ingen av dem vill vara hemma men av olika anledningar. Joseph som har levt ett rotlöst liv sedan han lämnade Kenya sitter vips i Rinkeby med fru och bebis. Men det går bra, det funkar.

Levande, varmt, med stor omsorg om detaljerna och sina karaktärer, berättar Karlsson på flödande prosa om ett antal människor vars vägar korsas, i en tid som både formar dem och bär fröet till oss. I första delen är det sjuttiotal, och egna drömmar ställs mot kollektivets krav.

Med Det finns liv här inleder Elise Karlsson Rinkebysviten, ett ambitiöst romanprojekt i flera delar. Det är en brett upplagd kollektivroman som levandegör Rinkeby som plats - hur det var, hur det blev, vad det är nu, hela tiden med människorna i centrum. På så sätt blir det också en berättelse om Sveriges utveck­ling under femtio år.


Följeslagare. Ali Smith. (20230905)
En dag mitt under pandemin får konstnären Sandy Gray som ligger isolerad på ett sjukhus ett oväntat samtal från Martina Pelf, en bekant från universitetet. Martina har problem med en mystisk fråga hon fått efter att ha tillbringat en hel dag inlåst i ett rum hos gränspolisen. I 1500-talets England blir en föräldralös flicka satt som lärling hos en kvinnlig smed. Det är en mörk och brutal tid, med härjande epidemier. Flickan drabbas hårt, men håller sig uppe genom smideskonsten och en oväntad vänskap. Vad har dessa berättelser att göra med varandra? Den hyllade och flerfaldigt prisbelönta brittiska författarinnan Ali Smith är tillbaka med en djupt mänsklig roman om samhörighet i ordets vidaste bemärkelse. Nominerad till Gordon Burn-priset 2022

En oändligt lång vår. Lida Starodubtseva. 


Vissa gränser är tydliga och bör inte överskridas, andra diffusa eller rörliga, några hotar att fånga en, andra att stänga en ute. I en cykel av berättelser från Karelen tecknar Lida Starodubtseva rika och mångtydiga porträtt av flickor och unga kvinnor som söker en plats eller försöker förstå platsen där de befinner sig. Men om platsen snarare är ett språk eller en kärlek blir sökandet desto svårare, och farligare. Även om resan går över hav och land kan det nya vara snarlikt det som övergivits. Tillsammans bildar dessa berättelser en helhet som växer och förgrenar sig utan att någonsin bli färdig. Gestalter, teman och miljöer återkommer, varieras och speglas, och världen är i varje ögonblick både ny och urgammal.

Lida Starodubtseva (född 1982) är bosatt i skånska Linderöd och Malmö. Hon verkar som kulturskribent, språklärare och skönlitterär översättare. En oändligt lång vår är hennes första bok.

Studie i mänskligt beteende. Lena Andersson.

 
I en tid när AI-robotar nått nästa nivå av sofistikation blir det författarens uppgift att ständigt påminna om vad som gör människan till människa, till det som roboten aldrig kan bli.

I Lena Anderssons nya bok Studie i mänskligt beteende, en samling sammanhängande berättelser, skildras kvinnor i samtiden som försöker stå ut i sina kroppar, som betraktar varandra och betraktas, som noga lyssnar av det som inte sägs medan de försöker förstå det som sägs; människor som vill ha kontakt till varje pris men aldrig riktigt orkar med den.

Skymning 41. Kjell Westö.

 Kjell Westös nya roman börjar i slutet av januari 1940. Då har kriget som ska kallas vinterkriget pågått i snart två månader. Molly befinner sig på turné i Sverige, teatersällskapet reser från ort till ort samtidigt som hon anar att hennes skådespelarkarriär håller på att gå i stå. Henry är i fält, utsänd som journalist för att skildra striderna, men han märker omgående att allt inte låter sig berättas – är det krig får sanningen offras för nationens väl och ve. I mars 1940 kommer freden, och Molly och Henry lappar ihop sin trasiga relation. Men snart är det 1941 och ett nytt krig tornar upp sig. Kjell Westö har skrivit en drabbande kärleksroman om en tid, inte olik vår, där kriget färgar alla relationer: allt är osäkert, allt är skört i skymningsljuset.

Mjölkat. Sanna Samuelsson.


”En kille i klassen drog ett skämt om att vi drack mjölken direkt från spenen. Att vi levde på det viset. Som kalvar. Så såg jag mig själv sen. Mjölkstinn raglade jag in på bussen. Munnen fortfarande varm från spenen.”

Ellen återvänder till bondgården där hon växte upp. Det är semestertider och de nya ägarna av barndomshemmet visar sig vara bortresta. Hon tar sig in i huset, bara för att se sig om, men så har hon stannat en natt och dagarna i huset blir fler.

Vem kan egentligen säga att platsen inte är hennes? Hon har den ju med sig överallt. Korna är borta nu, den lilla gården är nedlagd, men mjölken rinner fortfarande från mungiporna som då hon var barn, gödsellukten sitter i näsan. Mjölkat är en sinnlig, påtagligt kroppslig roman som rör sig mellan ett nu och ett då, om identifikationen med ett förflutet som man samtidigt gjort allt för att lämna bakom sig.



Att älska sin dotter. Hila Blum. 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Hila%20Blum

En sen kväll står en kvinna från Jerusalem utanför ett hus i en stad i norra Holland. I huset bor hennes enda dotter med sin familj och genom fönstret ser kvinnan sina två barnbarn som hon aldrig har fått träffa. Hon knackar inte på utan iakttar dem bara en liten stund innan hon åker hem till Israel igen. Hon har älskat sin dotter och alltid satt henne främst – ändå är det avgrundsdjupa främlingskapet mellan dem hennes eget fel.

Genom Joelas tillbakablickar får vi följa berättelsen om en mor och en dotter. En barndom där ett dyrkat barn står i centrum men där relationen inte överlever moderns kärlek.

Hila Blums roman är en litterär pärla som med kirurgisk precision och många referenser skär fram ett lågmält men djupt drabbande familjedrama.




Hudens avigsida. Jeferson Tenorio. (utgivning 20230822)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Jeferson%20Tenorio


 I en text som darrar av sorg och frustration återskapar den 22-årige Pedro sin far Henriques liv. Från barndomen och studentåren i den sydbrasilianska staden Porto Alegre till livet som lärare i det offentliga skolsystemet: allt pekar mot den ödesdigra dagen då han för sista gången blir stannad av polisen på grund av sin hudfärg.

Hudens avigsida är en drabbande far och son-skildring, men också ett mäktigt porträtt av ett land fårat av fattigdom och rasism. Romanen tilldelades Brasiliens största litteraturpris Premio Jabuti 2021.

JEFERSON TENORIO är född 1977 i Rio de Janeiro. Hudens avigsida är hans tredje roman och den första som översatts till svenska.

ÖRJAN SJÖGREN har översatt en lång rad brasilianska författare till svenska, däribland stora delar av Clarice Lispectors verk. 2014 tilldelades han utmärkelsen Årets översättning.




Om uträkning av omfång. Solvej Balle

Tara Selter bor i Clairon-sous-Bois i norra Frankrike med sin man Thomas. De handlar med antikvariska böcker. Den 17 november åker hon till en antikmässa, tar in på hotell, köper böcker och besöker några vänner. Där bränner hon sig på handen. Nästa morgon upptäcker hon att tidningarna i hotellmatsalen fortfarande har gårdagens datum och att samma saker händer som dagen före. Böckerna hon köpte är borta och hon går för att köpa dem igen. Sedan reser hon hem. Thomas undrar varför hon kommer redan och Tara förstår att hon är den enda som upplever den 18 november. Hela världen står still, vädret är detsamma, alla gör exakt samma sak dag efter dag. Men för Tara fortsätter tiden att gå. Såret på hennes hand läker och hennes hår växer. Varje dag förklarar hon för Thomas vad som händer och varje dag tror han henne. Till slut tröttnar hon och flyttar in i gästrummet. Thomas saknar henne inte eftersom han tror att hon ska komma hem nästa dag. Tara inleder olika strategier för att stå ut. Hon skriver och promenerar, hon köper en stjärnkikare och gör sig vän med himlavalvet, hon sätter ett streck i dagboken för varje dag som passerar och när 18 november närmar sig på nytt reser hon till samma mässa och tar in på samma hotell.

"Om uträkning av omfång" är en hisnande utforskning av vår plats på jorden: av minne, tid, historia, kärlek, ensamhet och frihet.




Avgrunderna. Pilar Quintana. (20230818)



 Claudia är en åttaårig flicka som lever med sina föräldrar i Colombias övre medelklass och genom hennes blick får vi ta del av en tyst far och en mor som mest läser skvallertidningar.

Avgrunderna är en laddad och fängslande berättelse om längtan, om kvinnans instängdhet, kvinnoideal, om barnets behov av kärlek.


Bristen på ljus. Nino Haratischwili. 


I slutet av 80-talet, alldeles innan Sovjetunionen ska falla sönder, lär fyra flickor känna varandra på en bakgård i Tbilisis gamla stad. Längs fuktiga väggar och igenvuxna träbalkonger inleds en vänskap mellan den frihetstörstande Dina, den begåvade Ira, den romantiska Nene brorsdotter till en av stadens mäktigaste kriminella och Keto, romanens berättare.

Den första stora kärleken, de ständiga strömavbrotten, det exploderande våldet på gatorna, heroinet som forsar in i Tbilisi och landets splittring i kölvattnet av ett inbördeskrig allt står deras vänskap pall. Tills ett oförlåtligt svek och en tragisk död sliter dem isär.

Först 2019, med anledning av en stor fotoutställning i Bryssel, träffas kvinnorna på nytt. Utställningen visar bilder från deras lands historia och mötet tvingar dem att lyfta på ridån till det förflutna och själva avgöra vad som är möjligt att förlåta, och vad som inte är det.

Nino Haratischwilis nya roman Bristen på ljus är en berättelse om det moderna Georgiens kaotiska födelse, om staden Tbilisi och dess folk. En storslagen och drabbande berättelse som kastar långa skuggor in i vår egen samtid.

"Nino Haratischwili är en av sin generations viktigaste författare", säger Die Zeit.

Nino Haratischwili har kallats den tyska samtidslitteraturens superstar. Hon är född i Georgien 1983 men bor i Tyskland och skriver på tyska. För romanen Det åttonde livet (Till Brilka) nominerades hon bland annat till Internationella Bookerpriset.

Bristen på ljus är översatt till svenska av Ebba Högström. Boken är utgiven på svenska 2023.




Utanpåverket. Kristin Nord.


Lilian och Julia – mor och dotter, två kvinnoliv på olika villkor. När Lilian hittas död vid köksbordet måste Julia återvända till det sömniga villaområdet i staden hon lämnat bakom sig och glänta på dörren till det förflutna. Men en dörr kan vara svår att öppna, inte minst om den gömmer hundratals flaskor. Medan huset rensas på minnen, återförenas Julia med sina systrar: Marie i familjeidyllen, Josefin på gruppboendet. En roman som spänner över ett halvt sekel om ensamhet, klassresor, och vad som förs vidare över generationer. Om att till varje pris upprätthålla fasaden. Utanpåverket.


Rebellen. Gustaf Skördeman.


Året är 1518, den unge Gustav Eriksson Vasa är en av de unga männen runt Sten Sture. Men, han har svårt att få en position vid hovet. Hans far har genom svek och dåliga beslut lyckats dra familjen Vasas namn i smutsen. Gustav vill göra allt för att återupprätta familjens heder och göra sin mamma Cecilia Vasa stolt.  

Hemma på Rydboholm råder det sorg då en av Gustavs yngre bröder är svårt sjuk. Cecilia vakar vid hans sida, samtidigt som hon försöker ta hand om sina döttrar och oroar sig för sin son vid hovet. Den vilde, envise Gustav som inte klarat av att anpassa sig efter sina lärare i Uppsala utan lämnat skolan i vredesmod.  

Sten Sture är en karismatisk ledare som ändå ser förtjänster med den unge Gustav och skickar honom som en av sina utsända att tala med den danske kungen Kristian. När Gustavs sällskap når fram till mötesplatsen visar det sig att Kristian har allt annat än välvilliga planer. Ganska snart står det klart att alla i sällskapet är beredda att svära Kristian trohet förutom Gustav. Det blir första steget på Gustavs vägval, han kommer att stå upp för Sveriges frihet till varje pris.  

Vasa - Rebellen är den första delen i en dramatisk och underhållande romanserie om familjen Vasa. Om makt, förbjuden kärlek, krig, och frihetskamp, om osannolika men sanna händelser. Men också en berättelse om hur det moderna Sverige började formas.




 Gaëlle Josse. En oändlig väntan. (2023)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ga%C3%ABlle%20Josse

Det är efterkrigstid i ett litet kustsamhälle i Bretagne. På en klippa spanar Anne ut över havet. Varje dag, varje vaken stund på dygnet väntar hon på att hennes 16-årige son ska komma hem. men Louis har bestämt sig. Hellre än att återvända till familjen, till modern, styvfadern och småsyskonen, går han i hemlighet till sjöss.

För Anne blir sonens försvinnande början på en förtärande väntan, en tomhet som hon fyller med passionerade brev riktade till sonen, i vilka hon beskriver alla utsökta maträtter hon ska tillreda inför den festmåltid hon planerar att välkomna honom med vid hans återkomst.

Den franska författaren Gaëlle Josse, född 1960, inledde sitt författarskap som poet. Hon debuterade som romanförfattare 2011 och har sedan dess skrivit en rad romaner, varav flera prisbelönats. Förlaget har tidigare utgivit Den sista vakten på Ellis Island som 2015 tilldelades EU:s litteraturpris.

 




😏 *** Tidigare lästa böcker i någon eller några av bokhandelns bokcirklar! *** 😏


Vandrande själar. Cecile Pin.  




Kvinna utan mask. Hanne-Vibeke Holst.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Hanne%20Wibeke%20Holst

I tvåtusen år. Mihail Sebastian. 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Mihail%20Sebastian




Härlig är jorden : om fjällen, vädret och allt det som ännu inte gått förlorat.
Mats Söderlund.









Faiaz Dowlatzai. 
GosaleTre idioters äventyr 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Faiaz%20Dowlatzai%20Gosale


Grå bin. Andrej Kurkov. (Topplistad!)



Skammen. Annie Ernaux. (2023) (Topplistad!)




Egendom. Hernan Diaz.




 Gaëlle Josse. En oändlig väntan. (2023) (Topplistad!)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ga%C3%ABlle%20Josse



En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet. Carina Bergfeldt.


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Carina%20Bergfeldt






Det sista konstverket. Sofia Lundberg



Imperiets barn. Ett reportage. Liza Alexandrova Zorina (20230316)


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Liza%20Alexandrova%20Zorina


Drömmen om ett träd. Maja Lunde. (20230310)


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Maja%20Lunde



Älven. Rosa Liksom (utgivningsdag 20230117)





Straff. Ann-Helén Laestadius 
(utgivning 20230123)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ann-Hel%C3%A9n%20Laestadius







Lejon och lamm. Duraid Al­-Khamisi (Utgivning 20230317)


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Duraid%20Al-Khamisi


Tålamod. Djaïli Amadou Amal (utgivning 20230214)


Tillfredsställelse. Nina Bouraoui. (Utgivning 20230227)



Simmarna. (Utgivning 20230120) - författare också till Vi kom över havet.


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Julie%20Otsuka


Ensamma strider. Miriam Toews. 
(Utgivning 20230201)



Tillbedjan. Joel Mauricio Isabel Ortiz. (Utgivning 20230105)


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Joel%20Mauricio%20Isabel%20Ortiz








Sinnenas tid. Annie Ernaux. (Nobelpris 2022)
Min far. Kvinnan. Annie Ernaux. (Nobelpris 2022)
Omständigheter. Annie Ernaux (Nobelpris 2022)
Skammen. Annie Ernaux.



Kvinnan som samlade världen : historien om Marie Hammer - Eva Tind



Papporna, sönerna, våldet. Beata Hansson och Vesna Prekopic.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Beata%20Hansson








10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld. Elif Shafak.


Leilas hjärta har stannat, men hennes medvetande lever vidare i 10 minuter och 38 sekunder. I detta limbo mellan liv och död flimrar minnesbilder från hennes liv förbi, ett efter ett. Samtidigt måste hennes vänner ta till drastiska åtgärder för att hon inte ska sluta sina dagar i en omärkt grav på De bortglömdas begravningsplats.

10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld är en färgrik roman om ett antal udda existenser i Istanbul, denna skoningslösa stad där alla drömmare så småningom hamnar.

ELIF SHAFAK är en av Turkiets mest lästa författare, översatt till fler än 50 språk. Hon skriver på både turkiska och engelska och har givit ut nitton böcker, varav tolv skönlitterära. Shafak har en doktorsexamen i statsvetenskap, har undervisat vid flera universitet världen över och är hedersdoktor vid Oxford University. Hon är en förkämpe för yttrandefrihet och för kvinnors och hbtq-personers rättigheter och skriver regelbundet i bland annat Guardian och New Statesman. 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld var finalist till Bookerpriset 2019.

KLARA LINDELL (född 1985) är en av de mest övertygande talang­erna i den yngre genera­tionen engelskaöversättare. Hon har tidi­gare översatt bl.a. Sally Rooney, Curtis Sittenfeld och Joyce Carol Oates.





När jag döljer mitt ansikte : perspektiv på skam - Berit Okkenhaug

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/demokratiska%20samtal










En ärthjärnas självbiografi - Gilles Paris

Violeta  -  Isabel Allende


Detaljerna. Ia Genberg. (Augustpris 2022)



Kaffe med mjölk. Ella-Maria Nutti. (Rekommenderas starkt!)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ella%20Maria%20Nutti

En mamma och en dotter. Ett avstånd mellan dom lika långt som mellan Gällivare och Stockholm. En mamma som har något hon måste säga till sin dotter, något som inte kan vänta. En lika vemodigt finstämd som skimrande berättelse om en förälder och hennes barn och om hur de tunnaste trådarna kan vara de starkaste banden.



Debutant - Sergej Lebedev (rekommenderas starkt!)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sergej%20Lebedev


Lyssna gärna på Lundsgröms bokradio, som sänt en intervju med författaren! Den tillför god information till läsningen. Hittas här;   https://sverigesradio.se/lundstromsbokradio



Izas ballad. Magda Szabo. (Rekommenderas starkt, se också Dörren)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Magda%20Szab%C3%B3




Tiken - Pilar Quintana


Hem - Karin Erlandsson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Karin%20Erlandsson



Debutant - Sergej Lebedev



Döda löv - Tom Malmquist


Abdulrazak Gurnah. Den sista gåvan samt Paradiset.


Izas ballad. Magda Szabo.

Vi har tidigare läst Dörren i bokcirklar. En fantastisk bok!

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Magda%20Szab%C3%B3



Den svarta månens år - Ellen Mattson.




Nu. Lars Andersson.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Lars%20Andersson



Harlem Shuffle Av Colson Whitehead. 

Colson Whitehead har tidigare skrivit Den underjordiska järnvägen och Nickelpojkarna.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Colson%20Whitehead


Sakernas tillstånd - Sandra Lillebø


Kvinnor jag tänker på om natten - Mia Kankimäki

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Mia%20Kankim%C3%A4ki



En oansenlig detalj - Adania Shibli


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Adania%20Shibli



Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje - Thomas Bodström

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Thomas%20Bodstr%C3%B6m



Ett år i Belarus.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Atlas


Hunter i Huskvarna - Sara Stridsberg


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sara%20Stridsberg


Ett lyckligare år - Jonas Gardell


https://bokbloggerskan.blogspot.com/2021/10/ett-lyckligare-ar-jonas-gardell.html



Röda rummet -
Kaj Korkea-aho


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kaj%20Korkea-aho



Flicka, kvinna, annan - Bernardine Evaristo



Jag kommer aldrig mer se världen : en fängslad författares memoarer - Ahmet Altan.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ahmet%20Altan



Memorial - Washington, Bryan.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Bryan%20Washington



Trion - Johanna Hedman




En bastu i Umbrien - Tomas Bacoccoli

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tomas%20Bacoccoli


Pestön - Marie Hermanson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Marie%20Hermanson



Osynligt bläck - Patrick Modiano

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Patrick%20Modiano

Nobelpris litteratur 2014; Patrick Modiano



En sons historia. Marie-Hélène Lafon.  

Översättare: Anna Säflund-Orstadius





Londonflickan - Susanna Alakoski (utgivningsdag 20210813)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Susanna%20Alakoski


En vacker dag. Tomas Bannerhed. 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tomas%20Bannerhed




Är mor död - Vigdis Hjorth

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Vigdis%20Hjorth



Det sjunde korset - Anna Seghers

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Anna%20Seghers



Fåglarnas hus - Eva Meijer

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Eva%20Meijer


Svartsvala - Josefin Roos

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Josefin%20Roos



Väder. Jenny Offill.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Jenny%20Offill


Lejonburen - Ulrika Kärnborg

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ulrika%20K%C3%A4rnborg



Se människan! Jan Carlzon. 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Jan%20Carlzon



Sockerormen - Karin Smirnoff

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Karin%20Smirnoff



Vit skörhet : därför är det så svårt för vita att prata om rasism

Shuggie Bain - Douglas Stuart



Przewalskis häst - Maja Lunde

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Maja%20Lunde



Oppermanns -
Lion Feuchtwanger

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Lion%20Feuchtwanger


En flickas memoarer - Annie Ernaux

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Annie%20Ernaux



Glöm allt men inte mig - Philomène Grandin

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Philom%C3%A8ne%20Grandin




Stöld - Ann-Helén Laestadius

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ann-Hel%C3%A9n%20Laestadius



Transit - Anna Seghers

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Nilsson%20f%C3%B6rlag



Sändebudet - Yoko Tawada

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Yoko%20Tawada



Jag lever och du hör mig inte - Daniel Arsand

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Daniel%20Arsand



Madonnan vid Nilen - Scholastique Mukasonga.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tranan



Graz - Bart Moeyaert

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Bart%20Moeyaert



In i smärtan - Kristofer Flensmarck

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kristofer%20Flensmarck


  • Jag lever och du hör mig inte
  • Det långsamma livet

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Elisabeth%20Grate%20bokf%C3%B6rlag



Livets tunna väggar - Nina Burton

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Nina%20Burton



Översten - Ola Larsmo

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ola%20Larsmo



igår - Agota Kristof

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Agota%20Kristof



Att landa som en trana - Kajsa Ingemarsson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kajsa%20Ingemarsson



Överlevarna - Alex Schulman

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Alex%20Schulman



Fjärilsvägen - Patrik Lundberg

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Patrik%20Lundberg



Kärlek och främlingskap - Theodor Kallifatides

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Theodor%20Kallifatides



Dottern - Lena Andersson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Lena%20Andersson



Tritonus - Kjell Westö 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kjell%20West%C3%B6



Med mig leker livet - David Grossman

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/David%20Grossman



Övergivenheten - Elisabeth Åsbrink

https://bokbloggerskan.blogspot.com/2020/09/elisabeth-asbrink.html



Dagar utan slut - Sebastian Barry

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sebastian%20Barry



Dörren - Magda Szabo

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Magda%20Szab%C3%B3



Där kräftorna sjunger - Delia Owens

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Delia%20Owens



Rodham - Curtis Sittenfeld

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Curtis%20Sittenfeld



Rolf - Malin Lindroth

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Malin%20Lindroth



Modersmjölken - Nora Ikstena

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Nora%20Istena



Jackie - Anne Swärd 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Anne%20Sw%C3%A4rd



Säg inget om Lydia - Celeste Ng

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Celeste%20Ng



Sen for jag hem - Karin Smirnoff

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Karin%20Smirnoff



Fyrbåken - Thomas Larsson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Thomas%20Larsson



Att skörda ben - Edwidge Danticat

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Edwidge%20Danticat



Årsboken - Sven Olov Karlsson 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sven%20Olov%20Karlsson



Testamente - Nina Wähä



Agathe - Anne Cathrine Bomann

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Anne%20Cathrine%20Bomann



Den stora skrivboken - Agota Kristof



Allt jag fått lära mig - Tara Westover

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tara%20Westover



Ja, vi har läst fler än dessa, men de ryms inte här just nu. Läsning och samtal är verkligen magi. 



 




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...