Bokcirklarna!

Här - https://bokbloggerskan.blogspot.com/2021/08/vi-bokcirklar-i-bokhandeln.html - hittar du mer information om bokcirklarna. Anmäl ditt intresse eller kom till butiken om du har frågor du inte får svar på här! Vi möts med värme och omsorg om varandra i samtalet.


Här nedan är exempel på böcker som är - eller kan vara - eller har varit - aktuella för val i bokhandelns bokcirklar. Länken går till blogginlägg i denna blogg - som t ex information om boken, recensioner, andra kommentarer eller mer information om författaren (eller förlaget).


Vi läser nyutgivet och romaner som skaver. Vi läser inte feelgood och inte deckare, men ibland någon biografi eller annan viktighet. Vi läser, lyssnar, samtalar och njuter.


Nedanstående texter är förlagens beskrivning av respektive bok. Länken går vidare till bokhandels eventuella texter om boken, förlaget eller författaren.



Imperiets barn. Ett reportage. Liza Alexandrova Zorina (20230316)


En villa i Bromma som förvandlas till gangsterhotell.
En pizzeria i Alvesta där ett bråk leder till blodshämnd.
Ett lyxbygge i Roslagen där arbetarna får nog och slår sönder precis allt.

Det finns delar av Sverige som de flesta aldrig ser. Det är samma städer, samma gator, byggnader och torg. Men i den här världen gäller inte svensk lag. Mänskliga rättigheter finns inte, ekonomin är svart, maffian sköter arbetsförmedlingen. Och språket som talas är ryska.  

De som lever där kommer alla från det forna Sovjet. Ukrainska och uzbekiska byggarbetare. Städerskor från Belarus och maffiamän från Kaukasus. Vladimir Putins gamla vänner och ryssar som driver illegala arbetsförmedlingar. Tjejer som slåss mot hedersförtryck. Människor som jobbat svart i årtionden och bara drömmer om att en dag få leva som vanligt folk.  

I flera uppmärksammade reportage har journalisten Liza Alexandrova-Zorina granskat det ryska parallellsamhället i Sverige, i perioder under falsk identitet. Det här är berättelsen om imperiets barn.  

Liza Alexandrova-Zorina föddes i Leningrad 1984 och växte upp i en sovjetisk småstad norr om Polcirkeln. Hon hann skriva sex böcker och nomineras till flera prestigefyllda litterära priser innan hennes engagemang som människorättsaktivist slutligen tvingande henne att lämna Ryssland. Hon bor numera i Stockholm. Imperiets barn är hennes första bok på svenska.


Drömmen om ett träd. Maja Lunde.


Longyearbyen 2110: Djupt i bergen, långt norrut, ligger ett valv fyllt med frön från världens alla hörn. Tommy växer upp i Svalbards brutala landskap, med två bröder han vill göra allt för och en mormor som är valvets fröskötare. Sedan drabbas Longyearbyen av en katastrof. Tommy, hans bröder och mormor är bland de få som är kvar. Sex ensamma människor i ett öde landskap, i besittning av en skatt som världen trodde hade försvunnit för alltid.

Samtidigt, långt borta, lever Tao på minnena av sin son Wei-Wen, som hon förlorat. Varje dag är lika, hon är ledsen och hon svälter, som resten av folket, i en helgedom och utarmad natur, där många arter har försvunnit. Men allt förändras den dagen Tao blir ombedd att leda en expedition norrut. Målet är Svalbard och fröerna.

Med Drömmen om ett träd avslutar Maja Lunde en av de stora romansatsningarna i skandinavisk litteratur det senaste decenniet. Maja Lundes avslutande roman i kvartetten ställer viktiga frågor om ansvar och hållbarhet, frågor om mänsklighetens plats i naturen. Det är en skrämmande och gripande berättelse som kretsar kring vårt ansvar på denna planet, både som art och som individer.

Maja Lunde (f. 1975) är en av Norges största internationella författare. Hennes böcker har översatts till 40 språk och har sålts i mer än 4 miljoner exemplar. Maja Lunde har vunnit både Bjørnson-priset, Peer Gynt-priset och Rachel Carson-priset för sitt författarskap.


Emma Stenström. Bubbelhoppa.

VILL DU:

Vidga dina perspektiv och tänka nytt?

Föra konstruktiva samtal med oliktänkande?

Hantera komplexitet och mångfald?

Samarbeta bättre med andra?

Bubbelhoppa är en metod som forskaren Emma Stenström har utvecklat efter att ha prövat den på ett par tusen personer från studenter till chefer.

Boken ger dig verktygen för att få syn på dina bubblor. Men visar också hur du tränar förmågor som att lyssna, fråga, hantera konflikter och bygga tillit. För att kunna genomföra hoppen på bästa sätt.

Resultatet blir ökad förståelse för dig själv och andra. Ett mer nyfiket sätt att leva. Och ett samhälle som arbetar tillsammans.

Emma Stenström är docent vid Handelshögskolan i Stockholm och välkänd krönikör och föreläsare.






Tillfredsställelse. Nina Bouraoui. (Utgivning 20230227)

 »Jag funderar ofta på vad som kommer att bli kvar, på vad Erwan kommer att ha kvar av mig, av sin barndom, jag skulle vilja fånga, uppenbara hans känslor på filmrullen, etsa in våra ögonblick, för jag fruktar att kärleken ska försvinna tillsammans med minnena, etsa in doften av jasmin när vi närmar oss vårt hus, doften av den inre platsens stadga trots oron i mitt hjärta, mot den verkliga eller inbillade våldsamheten, hos havet, människorna. Jag skulle vilja beskydda min son från vårt sjuttiotal, från den algeriska historiens vandring mot kaos.»  

Genom Madame Aklis besvärjande röst bjuder Nina Bouraoui på en glödande, sensuell och poetisk roman som förenar alla hennes litterära anfäktelser: barndomen som avslutas, kärleken som går vilse, åtrån som får en att förlora förståndet.  

Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag. För Mina onda tankar belönades Nina Bouraoui 2005 med det prestigefyllda Prix Renaudot.


Tålamod. Djaïli Amadou Amal (utgivning 20230214)

Tre kvinnor. Tre berättelser. Tre sammanlänkade öden.

En dag får Ramla veta att hon ska gifta sig med sin pappas äldre affärspartner. Samma dag ska hennes syster Hindou giftas bort med deras våldsamma kusin. För Safira, som sedan länge är gift med mannen Ramla lovats bort till, kastas hela tillvaron omkull. Ingen av dem har tillfrågats, ingen har heller någon väg ut. Munyal -- ha tålamod! lyder istället uppmaningen från en omedgörlig omgivning, där traditioner, familjeband och ekonomiska förhållanden gör kvinnligt självbestämmande omöjligt.

Den kamerunska författaren Djaili Amadou Amals prisade roman Tålamod låter Ramla, Hindou och Safira komma till tals med sina innersta känslor och tankar. Resultatet blir en omskakande protest mot tvångsäktenskap och förtryck mot kvinnor, lika aktuell här som där.

DJAILI AMADOU AMAL är född 1975 i Maroua i nordligaste Kamerun. Hon debuterade som författare 2010 och fick direkt ett stort genomslag i hemlandet och runt om i Afrika. Hon är också en betydande aktivist som kämpar för att förbättra situationen för kvinnor i Sahel-regionen i Saharas utkant. När romanen 2020 nominerades till Goncourt-priset i Frankrike blev genombrottet omedelbart. Den tilldelades Prix Goncourt des lyceens -- ett pris som röstas fram av 2 000 franska gymnasieungdomar. Senare samma år blev hon också utsedd till årets kvinnliga författare av tidningen Livres Hebdo.

LISA MARQUES JAGEMARK är översättare från franska, utbildad vid Akademi Valand. Hon skriver även litteraturkritik och är litteraturredaktör på Borås Tidning.


Barfotakvinnan är Scholastique Mukasonga (utgivning 20221129)


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Scholastique%20Mukasonga


Barfotakvinnan är Scholastique Mukasongas självbiografiska berättelse om sin mamma, som var en av de närmare en miljon mäniskor som dog under folkmordet på tutsierna i Rwanda 1994. Stora delar av Mukasongas släkt mördades, däribland hennes far och mor och fem av hennes syskon. Mukasongas stora sorg är att moderns kropp aldrig återfunnits, så att hon och hennes syster aldrig kunde ge henne den svepning som modern önskat.

I episod efter episod målar Mukasonga upp en levande bild av en saknad människa, en förlorad barndom och en utplånad kultur. Mukasongas klara, poetiska språk har hämtat inspiration från den muntliga berättartradition som hon växte upp med. Det är en både djupt personlig och allmängiltig berättelse om livet och döden.

Vi har tidigare läst Madonnan vid Nilen - av Mukasonga - i flera av våra bokcirklar.



Lejon och lamm. Duraid Al­-Khamisi (Utgivning 20230317)


Baba har tröttnat på att sitta och invänta ålder­domen, så han tar över en kiosk i centrum. Den tidigare ägaren överlåter ett lager av godisnappar, rizzlapapper och snusstockar, och familjen inleder ett nytt liv som kioskägare. Vad ingen vet är att den sömniga förorten snart står mitt i en blodig gängstrid.

Samtidigt blåser det upp till storm enligt helt andra vind­ riktningar. Stämmer det som de säger att frukthandlarna är lojala med fundamentalister? Hur kunde kidsen på Voicyklar få så stort våldskapital? Och varför har grannen en Hizbollahflagga i fönstret?

Lejon och lamm är en berättelse om en svensk förort, där det eskalerande våldet utmanar invånarnas moraliska kompass. Vad kostar det att välja sida, och vad kostar det att låta bli? En varm, egensinnig och underhållande roman om läget i landet.

Duraid Al­-Khamisi, född 1986, är journalist och författare. Han debuterade 2015 med den själv­biografiska Regnet luktar inte här, som följdes upp av kritikerrosade Mellan floderna (2018). Lejon och lamm är hans första roman på Weyler.


Straff. Ann-Helén Laestadius (utgivning 20230123)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ann-Hel%C3%A9n%20Laestadius

Efter den stora succén med ”Stöld” är Ann-Helén Laestadius tillbaka med ”Straff” - en skildring av ett samiskt trauma som gått i arv i generationer.


Det är 1950-tal och renskötarbarnen Jon-Ante, Else-Maj, Nilsa, Marge och Anne-Risten är sju år när de tas från sina familjer och tvingas gå i nomadskola. Tryggheten byts ut mot en skrämmande tillvaro där samiskan är förbjuden, jojken syndig och husmor straffar dem med riset. Föräldrarna vågar inte protestera och de fina herrarna lyssnar ändå inte.

Trettio år senare har de fem valt olika vägar för att överleva, eller åtminstone försöka förtränga. Men så en dag är husmor tillbaka. Går där på gatan som om ingenting hänt. Och det blir uppenbart att ingen har glömt.

”Straff” är en berättelse baserad på verkliga händelser kring ett av den svenska statens största svek mot samerna. Nomadskolan har krossat generationer och lett till språkförlust, skam och brutna familjeband.


Simmarna. (Utgivning 20230120) - författare också till Vi kom över havet.


Julie Otsuka
, författare till ”Vi kom över havet”, återvänder med en stilsäker roman där första delen speglar livet i en simhall. En oförklarlig spricka som uppstår i simbassängens botten slår sönder besökarnas rutiner, väcker oro och spekulationer − men också förväntningar. I bokens andra hälft möter vi Alice, en äldre kvinna och före detta simmare som har flyttat till ett hem som hon inte känner igen som sitt. Hennes minne söker sig bakåt, till barndomen och interneringslägret där hon tillbringade kriget. Samtidigt försöker hennes vuxna dotter hitta ett sätt att navigera genom deras sönderfallande relation.

Simmarna är en roman om närhet, avstånd, förlust och minne.

Utgivningsdatum 20/1-23




Ensamma strider. Miriam Toews. 
(Utgivning 20230201)
https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Miriam%20Toews

Swiw är en nioårig flicka som bor i Toronto med sin envisa mormor och gravida mamma. När Swiw stängs av från skolan ger mormor henne i uppdrag att skriva ett brev till sin frånvarande pappa. Ett brev som blir till en makalös berättelse om de tre generationernas liv tillsammans, om viljan att få leva ett gott liv och striderna och priset det kräver. Om att stå emot män som byggherrar, präster och regissörer som försöker styra deras liv.

Mormor gillar när historier är snabba och krångliga och roliga, samma sak med livet, och tillsammans med Swiw rusar hon nu fram genom slutet av sitt liv och skriver ner sina råd till Swiws ofödda småsyskon: Du är så liten och du måste lära dig att kämpa.

Ensamma strider är ett kärleksbrev till alla mammor och mormödrar. En hyllning till kvinnlig motståndskraft och alla kvinnor som fortfarande kämpar smärtsamt och ändlöst för att få leva på sina egna villkor.

Utgivningsdatum 1/2 2023.

Vi har tidigare läst; Kvinnor som pratar - av Toews - i bokciklar .



Älven. Rosa Liksom (utgivningsdag 20230117)

Lapplandskriget 1944. Flickans pappa är ute i kriget som redan tagit hennes bröder och hennes gravida mamma har lämnat gården tillsammans med Farbror. Tillsammans med en piga, själv evakuerad från Karelen, och granngårdens kopiga och en liten pojke samt all deras boskap, ansluter flickan sig till den stora vandringen genom det krigshärjade finska Lappland, för att komma i säkerhet på andra sidan vattnet. Det är en marsch fylld av strapatser; hunger, kyla, höstens framfart och ett virrvarr av människor och djur på väg undan kriget. ”Älven” är på en gång tidlös och dagsaktuell.

Rosa Liksom skildrar ett stycke närhistoria som belyser en undanskymd företeelse – de svenska flyktinglägren under krigsårens slutskede och evakueringen av den finska Tornedalens befolkning.

Utgivningsdatum 17/1-23.



Tillbedjan. Joel Mauricio Isabel Ortiz. (Utgivning 20230105)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Joel%20Mauricio%20Isabel%20Ortiz

En dag står han bara där i snabbköpet: Sebastian. Han som övergav Leandro några år tidigare, försatte honom i fritt fall. Mannen som aldrig har lämnat Leandros tankar under åren av ensamhet och isolering. Han har fortsatt drömma om att få backa bandet, återförenas med sitt livs kärlek. Med mannen han aldrig slutat dyrka. Plötsligt finns det faktiskt en chans.

De vandrar genom Stockholms märkligt pandemiödsliga gator, samtalar och försöker förstå vad det var som hände med deras förhållande. Deras kärlek är inte enkel, det förflutna både lockar och ligger som ett hinder mellan dem.

De är andra människor än när de sågs senast. Sebastian har gjort karriär och försökt göra upp med sitt såriga förflutna. Leandro har just börjat kämpa sig tillbaka upp från botten. Men har tillräckligt mycket förändrats för att bära dem framåt, återskapa det förhållande som fick ett så abrupt slut? Ge dem kärleken åter.

Tillbedjan är en roman om kärlek och sorg, om förtvivlan och nåd. Om att återvända. Det är Joel Mauricio Isabel Ortiz andra roman efter debuten med Sången om en son (2018).

Utgivning 5/1-23


  

Afghanerna. Åsne Seierstad. (Utgivning 20221228)



En man och två kvinnor.  

En av dem rymde hemifrån som pojke för att utkämpa ett heligt krig, fängslades, frigavs, och är nu krigsherre med två fruar. En annan fick polio som flicka, lärde sig läsa Koranen med kvinnlig blick, blev högt uppsatt politiker och sedan flykting i en stad norr om polcirkeln. Den tredje är en snart färdigutbildad student, ivrig att få ta sin examen och bli en del av samhället men som skickas hem och får besked om att hon ska gifta sig med en främmande man.

Detta är Afghanistan efter talibanernas återkomst. Tre öden i ett land som varit uppmarschområde och spelplan för olika stormakter sedan Alexander den stores dagar.  

Afghanerna är Åsne Seierstads återkomst till landet tjugo år efter Bokhandlaren i Kabul. 

Hon berättar historierna om de som flydde undan talibanerna och om de som blev kvar. I en bok som är både informativ, medryckande, välformulerad och djupt empatisk tecknar hon inte bara porträtt av tre människor som alla väljer sin egen väg, utan följer trådar tillbaka i landets historia som förklarar varför Afghanistan ständigt är i krig med sig självt och omvärlden.





😏 *** Tidigare lästa böcker i någon eller några av bokhandelns bokcirklar! *** 😏







Sinnenas tid. Annie Ernaux. (Nobelpris 2022)
Min far. Kvinnan. Annie Ernaux. (Nobelpris 2022)
Omständigheter. Annie Ernaux (Nobelpris 2022)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Annie%20Ernaux



Kvinnan som samlade världen : historien om Marie Hammer - Eva Tind



Papporna, sönerna, våldet. Beata Hansson och Vesna Prekopic.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Beata%20Hansson








10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld. Elif Shafak.


Leilas hjärta har stannat, men hennes medvetande lever vidare i 10 minuter och 38 sekunder. I detta limbo mellan liv och död flimrar minnesbilder från hennes liv förbi, ett efter ett. Samtidigt måste hennes vänner ta till drastiska åtgärder för att hon inte ska sluta sina dagar i en omärkt grav på De bortglömdas begravningsplats.

10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld är en färgrik roman om ett antal udda existenser i Istanbul, denna skoningslösa stad där alla drömmare så småningom hamnar.

ELIF SHAFAK är en av Turkiets mest lästa författare, översatt till fler än 50 språk. Hon skriver på både turkiska och engelska och har givit ut nitton böcker, varav tolv skönlitterära. Shafak har en doktorsexamen i statsvetenskap, har undervisat vid flera universitet världen över och är hedersdoktor vid Oxford University. Hon är en förkämpe för yttrandefrihet och för kvinnors och hbtq-personers rättigheter och skriver regelbundet i bland annat Guardian och New Statesman. 10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld var finalist till Bookerpriset 2019.

KLARA LINDELL (född 1985) är en av de mest övertygande talang­erna i den yngre genera­tionen engelskaöversättare. Hon har tidi­gare översatt bl.a. Sally Rooney, Curtis Sittenfeld och Joyce Carol Oates.





När jag döljer mitt ansikte : perspektiv på skam - Berit Okkenhaug

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/demokratiska%20samtal










En ärthjärnas självbiografi - Gilles Paris

Violeta  -  Isabel Allende


Detaljerna. Ia Genberg. (Augustpris 2022)



Kaffe med mjölk. Ella-Maria Nutti. (Rekommenderas starkt!)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ella%20Maria%20Nutti

En mamma och en dotter. Ett avstånd mellan dom lika långt som mellan Gällivare och Stockholm. En mamma som har något hon måste säga till sin dotter, något som inte kan vänta. En lika vemodigt finstämd som skimrande berättelse om en förälder och hennes barn och om hur de tunnaste trådarna kan vara de starkaste banden.



Debutant - Sergej Lebedev (rekommenderas starkt!)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sergej%20Lebedev


Lyssna gärna på Lundsgröms bokradio, som sänt en intervju med författaren! Den tillför god information till läsningen. Hittas här;   https://sverigesradio.se/lundstromsbokradio



Izas ballad. Magda Szabo. (Rekommenderas starkt, se också Dörren)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Magda%20Szab%C3%B3




Tiken - Pilar Quintana


Hem - Karin Erlandsson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Karin%20Erlandsson



Debutant - Sergej Lebedev



Döda löv - Tom Malmquist


Abdulrazak Gurnah. Den sista gåvan samt Paradiset.


Izas ballad. Magda Szabo.

Vi har tidigare läst Dörren i bokcirklar. En fantastisk bok!

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Magda%20Szab%C3%B3



Den svarta månens år - Ellen Mattson.




Nu. Lars Andersson.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Lars%20Andersson



Harlem Shuffle Av Colson Whitehead. 

Colson Whitehead har tidigare skrivit Den underjordiska järnvägen och Nickelpojkarna.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Colson%20Whitehead


Sakernas tillstånd - Sandra Lillebø


Kvinnor jag tänker på om natten - Mia Kankimäki

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Mia%20Kankim%C3%A4ki



En oansenlig detalj - Adania Shibli


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Adania%20Shibli



Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje - Thomas Bodström

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Thomas%20Bodstr%C3%B6m



Ett år i Belarus.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Atlas


Hunter i Huskvarna - Sara Stridsberg


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sara%20Stridsberg


Ett lyckligare år - Jonas Gardell


https://bokbloggerskan.blogspot.com/2021/10/ett-lyckligare-ar-jonas-gardell.html



Röda rummet -
Kaj Korkea-aho


https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kaj%20Korkea-aho



Flicka, kvinna, annan - Bernardine Evaristo



Jag kommer aldrig mer se världen : en fängslad författares memoarer - Ahmet Altan.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ahmet%20Altan



Memorial - Washington, Bryan.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Bryan%20Washington



Trion - Johanna Hedman




En bastu i Umbrien - Tomas Bacoccoli

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tomas%20Bacoccoli


Pestön - Marie Hermanson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Marie%20Hermanson



Osynligt bläck - Patrick Modiano

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Patrick%20Modiano

Nobelpris litteratur 2014; Patrick Modiano



En sons historia. Marie-Hélène Lafon.  

Översättare: Anna Säflund-Orstadius





Londonflickan - Susanna Alakoski (utgivningsdag 20210813)

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Susanna%20Alakoski


En vacker dag. Tomas Bannerhed. 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tomas%20Bannerhed




Är mor död - Vigdis Hjorth

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Vigdis%20Hjorth



Det sjunde korset - Anna Seghers

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Anna%20Seghers



Fåglarnas hus - Eva Meijer

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Eva%20Meijer


Svartsvala - Josefin Roos

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Josefin%20Roos



Väder. Jenny Offill.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Jenny%20Offill


Lejonburen - Ulrika Kärnborg

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ulrika%20K%C3%A4rnborg



Se människan! Jan Carlzon. 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Jan%20Carlzon



Sockerormen - Karin Smirnoff

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Karin%20Smirnoff



Vit skörhet : därför är det så svårt för vita att prata om rasism

Shuggie Bain - Douglas Stuart



Przewalskis häst - Maja Lunde

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Maja%20Lunde



Oppermanns -
Lion Feuchtwanger

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Lion%20Feuchtwanger


En flickas memoarer - Annie Ernaux

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Annie%20Ernaux



Glöm allt men inte mig - Philomène Grandin

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Philom%C3%A8ne%20Grandin




Stöld - Ann-Helén Laestadius

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ann-Hel%C3%A9n%20Laestadius



Transit - Anna Seghers

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Nilsson%20f%C3%B6rlag



Sändebudet - Yoko Tawada

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Yoko%20Tawada



Jag lever och du hör mig inte - Daniel Arsand

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Daniel%20Arsand



Madonnan vid Nilen - Scholastique Mukasonga.

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tranan



Graz - Bart Moeyaert

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Bart%20Moeyaert



In i smärtan - Kristofer Flensmarck

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kristofer%20Flensmarck


  • Jag lever och du hör mig inte
  • Det långsamma livet

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Elisabeth%20Grate%20bokf%C3%B6rlag



Livets tunna väggar - Nina Burton

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Nina%20Burton



Översten - Ola Larsmo

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Ola%20Larsmo



igår - Agota Kristof

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Agota%20Kristof



Att landa som en trana - Kajsa Ingemarsson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kajsa%20Ingemarsson



Överlevarna - Alex Schulman

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Alex%20Schulman



Fjärilsvägen - Patrik Lundberg

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Patrik%20Lundberg



Kärlek och främlingskap - Theodor Kallifatides

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Theodor%20Kallifatides



Dottern - Lena Andersson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Lena%20Andersson



Tritonus - Kjell Westö 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Kjell%20West%C3%B6



Med mig leker livet - David Grossman

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/David%20Grossman



Övergivenheten - Elisabeth Åsbrink

https://bokbloggerskan.blogspot.com/2020/09/elisabeth-asbrink.html



Dagar utan slut - Sebastian Barry

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sebastian%20Barry



Dörren - Magda Szabo

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Magda%20Szab%C3%B3



Där kräftorna sjunger - Delia Owens

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Delia%20Owens



Rodham - Curtis Sittenfeld

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Curtis%20Sittenfeld



Rolf - Malin Lindroth

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Malin%20Lindroth



Modersmjölken - Nora Ikstena

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Nora%20Istena



Jackie - Anne Swärd 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Anne%20Sw%C3%A4rd



Säg inget om Lydia - Celeste Ng

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Celeste%20Ng



Sen for jag hem - Karin Smirnoff

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Karin%20Smirnoff



Fyrbåken - Thomas Larsson

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Thomas%20Larsson



Att skörda ben - Edwidge Danticat

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Edwidge%20Danticat



Årsboken - Sven Olov Karlsson 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Sven%20Olov%20Karlsson



Testamente - Nina Wähä



Agathe - Anne Cathrine Bomann

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Anne%20Cathrine%20Bomann



Den stora skrivboken - Agota Kristof



Allt jag fått lära mig - Tara Westover

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Tara%20Westover



Ja, vi har läst fler än dessa, men de ryms inte här just nu. Läsning och samtal är verkligen magi. 



 




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...