onsdag 15 november 2023

15/11-23. Bokhandelns hej!Hej, hej!

Jag blir så innerligt glad av hembygdsföreningarna i bygden. Jag träffade Häverö/Edebo hembygdsförening och upptäckte att de också hade sådana där fantastiska årsskrifter om sin nära bygd. Så fint, så fint! Snart hoppas jag ha deras skrifter i butiken. Det gör mig så varm i själen att veta att det finns människor som forskar, skriver, sammanställer och arbetar tillsammans för att vårda och spara texter om den nära bygden och om människorna som levt och lever där och här. Sådana skrifter vill jag sälja i butiken, förstås. Sjöfartsminnesföreningen (Älmsta/Väddö), Vätö hembygdsförening och Sjuhundrabygden har hittat hit. Kanske blir det fler inom kort. Mer om detta här!

Ja, vi pratar extra mycket om barnböcker här - nu och framåt. Det är härligt och vackert när barnen vill läsa. Har du ett läsande barn i din närhet - 6-12 år - som vill prata om sin läsning? Om ja, peppa barnet till bokhandeln, så att vi kan prata om hur det berättande barnet kan få en gratis bok (eller tre) framöver. Mer om berättarprojektet för barn här.

I deckarhyllan! 
 Nu och t o m den 15 december, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 2023 - 50 kr rabatt vid köp (eller beställning) av: Jag kommer att hitta nyckeln (Alex Ahndoril = Kepler) och Skinn (Sara Strömberg, del 3 i serien om Vera Bergström). Glöm inte att säga att du är medlem i Bokhandelns vänner, så att jag inte missar att ge dig rabatten!

Se här, för att bli medlem i Bokhandelns vänner - årsavgiften är intjänad på ett kick! Ja, även nu, så här lite sent på året. Du gör skillnad - när du är medlem, när du handlar i den fysiska butiken och när du deltar i bokhandelns aktiviteter. Jag tackar för det.

I romanhyllan, poesi eller faktahyllorna! 
 Nu och t o m den 15 december, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 2023 - 50 kr rabatt/bok vid köp (eller beställning) av: Ihågkom oss till liv, (Joanna Rubin Dranger, tilldelad Nordiska rådets litteraturpris 2023). Stort tecknat verk om människor som försvann under andra världskriget. 70 är det nya 50 (Ingmar Skoog), ger effektiva råd om hur vi håller hjärnan och kroppen i form långt upp i åldrarna. Skam den som ger sig : en självbiografi, (Charlotte Kalla och Johan Esk). Jul under polstjärnan (Lotta Olsson, Klas Östergren och Sara Kadefors). Haiku, med hopp om ljus (Charlotte Ekbom).  Glöm inte att säga att du är medlem i Bokhandelns vänner, så att jag inte missar att ge dig rabatten!

I barnhyllorna. 
 Nu och t o m den 15 december, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 2023 - 30 kr rabatt/bok vid köp (eller beställning) av följande barn/ungdomsböcker: Vår världsbästa trädkoja med 169 våningar (Andy Griffiths och Terry Denton, 9-12 år). Resan till landet längesen (Elsa Beskow, 3-6 år). Serien om Bonden Blom (som får barn 3-6 år med läsare att skratta), Serien Mina första...upptäck naturen (Emma Jansson, 3-6 år, en fin faktaserie om t ex svampar, hästar, fiskar, mm med en kort text och fina illustrationer som lär både barn och vuxna om sånt vi gärna lär oss mer tillsammans med barnen om). Jag vågar ingenting (sprillans ny och superfin bok av Lise-lott Ökvist, 3-6 år). Glöm inte att säga att du är medlem i Bokhandelns vänner, så att jag inte missar att ge dig rabatten!

Demokratiska samtal! 
 Den 16/11 (torsdag, kl 1815-1945) talar vi om Tidöavtalets avsnitt om Mönsterbrytande åtgärder för att stoppa gängen i samtalsserien D E M O K R A T I S K A samtal, där vi lyfter dagsaktuella och samhällsviktiga frågor. Tidöavtalet och information om föranmälan och sånt hittar du här. Samtal, inte debatt, för kunskap och förståelse. (Begränsat antal platser, vi är max 10 personer i rummet i detta samtal!)

Mat & prat! 
 Den 22/11 (onsdag, kl 1800-2000) äter vi tillsammans och pratar om sorg. Vi pratar om hur det är för dem som är kvar. En nära person har nyligen förlorat en anhörig i suicid. Vi vill, behöver samtala om hur vi förhåller oss, hur vi tänker och vad som hjälper och inte. Vi behöver inte vara direkt drabbade, men den som drabbas vill att andra ska se och förstå. Vi samlas och äter i Wallins kaffestuga, pratar tillsammans. Föranmälan till bokhandeln. Mer information här. Välkommen!

Bokprat! 
 Den 23/11 (torsdag kl 1815-1945) ska vi prata om hembygds- & släktforskning i bokhandeln. Gillar du att släktforska? Platser, människor, att hitta i registren och arkiven, protokoll och dagböcker är exempel på forskningsunderlag som man kan ha nytta av. Hur hittar man dem och hur läser man? Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här!

Bokprat! 
 Den 30/11 (torsdag kl 1815-1945 ) bjuder jag in till ett samtal om hur vi kan skydda oss mot bedrägerier. Beata Hansson har skrivit en bok om romansbedrägerier - Jakten på Tom Walter. Nej, jag kan inte bli lurad, eller kan jag det? Kan du? Kom och ta del av samtal och funderingar. Till samtalet bjuder vi också in Brottofferjouren, som en bra samtalspart. Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här. Boken är rabatterad redan nu för dig som tänker delta i samtalet.

Poesilördag! 
 Nästa poesilördag är första ickeröda lördag i december, alltså den 2/12. Skriver du poesi? Vet du någon som gör, som vill läsa sin poesi för andra? Vill du/hen delta, så hör av dig till bokhandeln. Mer information här. (Tema december = snart är det jul. Tema januari = haiku.)

Mat & prat! 
 Den 12/12 (tisdag kl 1815-1945) talar vi om självhushållning i vår serie om klimatet. Katja Wiezell hos Wallins Kaffestuga berättar om hur hon arbetar med självhushållning, odling, med mera. Vi äter tillsammans och talar om frågan. Föranmälan till bokhandeln. Mer information här.

Bokprat! 
 Den 18/12 (måndag kl 1815-1945) kommer Charlotte Sirc till bokhandeln för samtal om hennes nya bok Brytningstid. Kanske är just den här boken din allra bästa julklapp till någon som gillar historisk romantik (1800-tal) i vårt vackra Stockholm? Mer om bok och samtal här. Boken är rabatterad redan nu för dig som tänker delta i samtalet.

Bokprat! 
 Den 23/1-24 (Oj, snart nytt år!) ska vi tala om konst, och kanske mer specifikt om Att visa andras konst. Vad gör konsten med oss människor? Vad skulle hända om vi inte fick se och uppleva den? Mer om detta här. Boken är rabatterad redan nu för dig som tänker delta i samtalet.

Kom alltid ihåg att anmäla dig till aktiviteter i god tid. Hur ska vi annars kunna veta, förbereda oss, ta hem smarta böcker, ordna fika/mat och säga hej och välkommen och så? Här arrangeras gärna, det vet du, eller hur?

Information om bokhandelns vänner hittar du här och om bokcirklarna här.

Vill du ha bokhandelns hej till din e-postadress? Säg då hej via mejl till mig här .

Varmt välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs!

Anette Grinde
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
tfn 0708 905 731
Www.roslagensbokhandel.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...