måndag 27 november 2023

Moster Bedas bidé. Mattias Kronstrand. (6-9 år)


 

Har du ett barn som vill berätta om sin läsning? Välkommen till bokhandeln, så att vi får berätta om vårt berättarprojekt! 


Tänk att få bo några dagar hos moster Beda!
 Det är bättre än kalas, tycker syskonen Saga och Edvin. Där kan nästan vad som helst hända. Får Beda lust att måla huset prickigt så gör hon det. Får hon lust att diska? 

Nej, det får hon inte. Det blir Saga och Edvins jobb.

När Beda ska laga mat ska det gå snabbt och hon hittar på egna recept. Men barnens bekymmer tar hon aldrig lätt på. Då vaknar bibliotekarien i henne. Det finns alltid böcker som kan hjälpa. Denna gång är temat mobbing och vikten av drömmar.

Slarvig och glömsk, larvig och drömsk. Med hjärta lika stort som hennes kropp - Det är moster Beda!.



#KatarinaVintrafors #kikkuliförlag #mattiaskronstrand #berättarprojektbarn #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs 




Berättarprojekt barn! (6-12 år)

Att läsa, berätta och/eller skriva sina egna berättelser skapar mer kunskap hos barnen. Vi utgår ifrån den fysiska boken. En författare (eller annan ledare) lotsar och lockar barnen till läsning, förståelse av berättelsen och barnens plats i världen. 

Barnens berättelser, barnens uppfattningsförmåga, deras världsbild och fantasi utgår ifrån läsningen och det de upptäcker där. Deras ordförråd blir avsevärt större vid läsning och de upptäcker en annan värld som ger mer till livet. Vi vill ge detta till barnen, vi vill upptäcka det tillsammans med dem.

Har du ett barn som vill läsa och berätta om sin läsning -  i en liten grupp i bokhandeln tillsammans med andra barn? Eller bara själv? Eller kan barnet berätta för en grupp vuxna som är här (de vuxna behöver ju förstå hur barn läser)? Har du ett barn som vill illustrera, skriva eller prata om den egna berättelsen - upplevelsen - som uppkommer genom läsningen? 

Jag välkomnar barnet (6-12 år) till bokhandeln för prat om hur och när. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...