söndag 5 november 2023

Vi ses på andra sidan. Carina Nunstedt.

 

Kunden kom in i butiken och sa; Hur snabbt kan du ha Vi ses på andra sidan hemma? Jag vill läsa den nu! Genast, som i omedelbart. Nu. Den verkar vara himla bra. 

Ja, men ändå ganska snabbt, sa jag, här, titta där på bordet, så hittar du den där. Den finns där, väntande på just dig. 

Åhhh, så glad jag blir, svarar hon. Nu, läsning! Det är så himla härligt att kunna läsa, att du har så väldigt många böcker i din bokhandel. Tack.

Tack, själv. Du gör skillnad, du som handlar i den fysiska bokhandeln. Ja, här, i den här butiken. Då gör du skillnad för klimatet, för vår stad, för dig själv, för kultur och för mig. Ja, säkert för mycket mer också.

Tack. VI SES PÅ ANDRA SIDAN 

En änkas manifest för resten av sitt liv.


Vem är jag utan dig?  Carina blir änka mitt i livet, när hennes man dör efter en kort tids sjukdom. Hon famlar genom sorgen och den nya tillvaron som ensamstående tonårsmamma. Vem är hon egentligen ­efter ett över 20 års långt äktenskap?  


Denna självbiografiska roman är lika mycket en livsbejakande roadtrip som en akut livskrishantering, där huvudpersonen Carina tar hjälp av olika mentala och fysiska verktyg för att ta sig igenom sorgen och börja om igen. 


I en mörk källare går hon en workshop i sorgebearbetning. En terapeut uppmanar henne att omfamna det inre tomrummet, sitt vet inte . En tysk shaman säger att hennes power animal är kolibrin, fågeln som uppmanar oss att sjunga, skratta, älska mer och hänge oss åt all den skönhet som finns. Ett medium hjälper henne att få kontakt med sin döda man som har något viktigt att berätta. En amerikansk manifestationscoach hjälper henne att manifestera det nya livet. Sikta högre än någonsin.


Hon bestämmer sig för att sälja lantstället och börja dejta igen. Inte män utan platser. Vackra berusande storstäder och bergsbyar som hjälper henne att hitta en ny riktning.  


Vi ses på andra sidan är en utlämnande berättelse om kärlek, sorg och förlust. Om att låta döden vara mer närvarande i livet, men framför allt om att våga gå vidare när allt känns nattsvart. Rakt igenom mörkret, ut på andra sidan, där solen skiner igen.   


CARINA NUNSTEDT är författare, förläggare och magasinsentreprenör (grundare av tidningen Mama med flera magasin). Tillsammans med Maria Borelius är hon producent för podden Hälsorevolutionen . Hon har skrivit och medverkat i flera framgångsrika böcker, senast CATPOWER Kattens läkande kraft (med Ulrica Norberg) som är såld till 11 länder. Carinas man, musikjournalisten Anders Nunstedt, gick bort den 16 juni 2021, endast 51 år gammal.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...