onsdag 1 november 2023

Skogen. Anne Sverdrup-Thygeson.


Förbeställning av den nya boken om Skogen - Anne Sverdrup-Thygeson, får förstås gärna göras i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Den har utgivningsdatum i mitten av november och är kanske just den bok du nu saknar om skogen och livet där.

Det här är en bok om skog; skogsnatur, artmångfald och människor; om spännvidden från det minimala perspektivet av en insekts korta liv som levt i sin helhet under en barkbit till de milsvida vidderna av landskap där vår exploatering av skogar har format kulturer och samhällen under hundratals år. Det är en bok om överraskande interaktioner och märkliga arter, en bok om hur kunskapen om naturen och natursyn har förändrats genom generationerna. Om var vi kommer ifrån och var vi står idag.

Genom att väva samman ekologi, historia, politik och kultur till en övergripande berättelse ger Anne Sverdrup-Thygeson oss läsare en inblick i ett djupt fascinerande ekosystem och ger oss en viktig grund för att förstå vilken roll skogen spelar i dagens natur- och klimatkris.

Anne Sverdrup-Thygeson är professor vid Norges biovetenskapliga universitet (NMBU) i Ås, Norge, samt vetenskaplig rådgivare för Norges Institut for naturforskning NINA. Hon har en doktorsexamen i naturvårdsbiologi och föreläser om naturvård och skogens biologiska mångfald. Hennes forskning fokuserar på insektsekologi. Hon har tidigare bland annat skrivit böckerna Insekternas planet (2019) och På naturens axlar (2021).

Utgivningsdatum 20231115. (Ovanstående är förlagets beskrivning av boken).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...