söndag 29 oktober 2023

23/11-23. Forskning om den lokala bygden och dess folk.

 

Monica Berzén har släktforskat. Hon kan också berätta om platser i bygden. Hon har läst gamla dokument, dagböcker, begrundat fotografier och fått ovärderlig hjälp av släktforskningsmänniskor på nätet.  

Bokhandlerskan har mött henne i bokhandeln, vi har talat om lusten till forskningen, om nyfikenheten, om viljan att hitta de gamla berättelserna och om vikten att berätta historierna om gårdarna, människorna, situationerna, tiden och kontexten. 

Jag lyssnar med glädje i själen när Berzén berättar om sitt forskar- och skrivarprojekt. Det här vill jag bidra till att människor får lyssna till, att vi får höra de sprudlande historierna om hur det gick till och vad som blev av det. Det kan vi sen använda som kunskap i vår forskning, den som rör våra familjer, våra platser och vår tid - då och nu. 

När: torsdag 23/11-23, kl 1815-1945.

Var: I vardagsrummet i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Vad: föreläsning/samtal om Monica Berzéns forskning kring hembygd, människor och platser. 

Kostnad; 99 kr (kostnaden utgör entré och fika). Betalas vid anmälan - swish 123 075 3715 (ange föreläsningsdatum i textraden.) 50 kr av detta avdrages vid köp av (annan) bok under kvällen. 

Boken finns till försäljning under kvällen. Den säljs då, under kvällen 23/11-23, av författaren själv. (Ja, den finns i butiken redan nu, säljs av bokhandeln alla andra dagar och tider än på kvällen när författaren är här!) 

Föranmälan skyndsamt; tfn 0708905731, inforoslagensbokhandel.se - eller på plats i butiken. 

Här hittar du mer information om hur du blir medlem i bokhandelns vänner! (Medlemskapet kostar just nu 150 kr för resten av 2023 och hela 2024) .

Arrangör; Mångfald Tillsammans - tillsammans med Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...