måndag 13 november 2023

Klipptrollen. Zelda Falköga. (6-9 år)

 ETT STORSLAGET ÄVENTYR I EN FANTASTISK VÄRLD  


Glimeria har i tusen år varit ett sagolikt vackert land. Men sedan Stendraken landade i bergen har himlen förmörkats. Allt oftare kommer drakens klipptroll till landets gårdar för att stjäla magisk stjärnglöd som de tar till draken.   


De två modiga barnen Karma och Jonar hamnar plötsligt mitt i äventyret. Eftersom deras familjer vägrar att samarbeta får de tillsammans tänka ut en plan för att överlista drakens klipptroll.  


Klipptrollen är den första boken i serien om Karma och Jonar.   


Böckerna om Karma och Jonar finns även som animerad tv-serie på Viaplay. Serien visas i över 14 länder och riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Första säsongen är baserad på Klipptrollen, den första boken i serien. 


Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.


Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.     #Klipptrollen i serien #KarmaochJonar av #ZeldaFalköga ingår i #berättarprojektbarn som drivs av #mångfaldtillsammans och #roslagensbokhandel i #norrtälje för att vi vill lyssna till barnens berättelser efter deras läsning. I projektet ingår många andra barnböcker - för barn 6-12 år - så det finns flera böcker att välja mellan. Flera böcker kommer att tillkomma under projektets gång. 

Du som vill att ditt barn ska läsa och sedan sätta ord eller bild på sina läsupplevelser, välkommen till bokhandeln vid #kulturtorget för samtal om detta.  


Mer om berättarprojektet - för barnens läsning - här
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...