måndag 6 november 2023

15/11-23. Frukostsamtal om AI och demokrati

15/11-23. Demokratiska samtal om AI och demokrati 


Vi lever i en turbulent tid. Samtidigt som vår omvärld skakas av krig så sker en enorm utveckling inom tekniken. Den artificiella intelligensen har kommit för att stanna. AI förändrar allt. Eller?

Vi hör domedagsröster och teknikoptimister om vartannat.

#ViMåstePrata bjuder in till en demokratifrukost om AI & Demokrati med  gäster: Journalisten Karin Hübinette håller i samtalet tillsammans med forskaren Carl Heath. Vi har även med oss  med Siavash Vatanijalal & Wilhelm Blixt från Sensus Studieförbund.

Vad händer med det demokratiska samtalet i en värld med AI? Vad händer med våra åsikter? Tankar? Argument? Blir vi passiva deltagare? Eller blir vi uppgraderade och ännu mer aktiva? Är AI ett hot mot demokratin eller en möjlighet?


Vad. Demokratiskt samtal om AI och demokrati.

Vi deltar i #vimåsteprata #demokratifrukost genom en digital föreläsning i bokhandeln, för att därefter fortsätta samtalet hos oss. Det digitala samtalet börjar kl 0845. 

När. 15 november 2023, kl 0830-1030.

Var. I vardagsrummet i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Varför. För att vi behöver prata om viktiga demokratifrågor.

För vem. För dig som vill prata om viktiga frågor. För dig som behöver mer kunskap. För dig som behöver kunskap från nya håll. För dig som vill delta i samtalet. För dig som undrar. För dig som ser dig som delansvarig för vårt samhälles väl. För dig som månar om demokratin. 

Vill du ha frukost? Jag tar fram mackor, te och kaffe och sånt. Kanske swishar du 99 kr till lite täckande av marknadsföring, tid, tid, arrangemangens möjliggöranden, tid, frukost och sånt? Swish 123 075 3715. Skriv datum för samtalet i meddelanderaden! 

Föranmälan till bokhandeln, senast dagen innan samtalet. Anmälan via swish 1230753715, tfn 0708905731 eller mejl till info@roslagensbokhandel.se 

Arrangörer. Mångfald Tillsammans (ideell förening i Norrtäje) - tillsammans med Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje, Sensus studieförbund och huvudarrangören #vimåsteprata!


#AI #demokratiskasamtal #roslagensbokhandel #platsendärsamtalförs  #kulturtorget  #sensusstudieförbund #sensusnorrtälje #norrtälje #Visitroslagen 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...