fredag 27 oktober 2023

27/10-23. Bokhandelns hej!




Hej, hej!


Missa inte Scouternas Adventskalender 2023  - den finns i butiken nu. För dig som har barn, för dig som har unga i din närhet och för dig som är en smula nostalgisk. Så här ser kalendern ut. Missa inte årets adventskalender! 


Nytt i deckarhyllan finns t ex av Pascal Engman som varit en populär deckarförfattare i den här bokhandeln på sistone. Nyutkommet som deckare finns också av Viveca Sten, Johan Theorin och Liza Marklund. Under den kommande veckan, t o m den 4 november, erbjuder jag dig som är medlem i Bokhandelns vänner 50 kr rabatt vid köp (eller beställning) av Bestseller (Pascal Engman), Vilseledaren (Viveca Sten), Ristmärken (Johan Theorin) och Stormberget (Liza Marklund). 


I lördags var det boksignering med en bok för barn (9-12 år) av Karin Herou. Karin Herous bok Timglaset - och många andra böcker - ingår i berättarprojektet för barn där vi vill att barnen läser och berättar om sin läsupplevelse. Det ger nästa bok gratis till barnet, när hen har berättat om sin läsupplevelse i bokhandeln. Har du ett barn 6-12 år som älskar berättelser, som har dem inom sig eller som vill ha påfyllning till fantasin och kreativiteten från böckernas värld? Mer om projektet här


Nästa poesilördag är den 11/11. Skriver du poesi? Vet du någon som gör, som vill läsa sin poesi för andra? Vill du/hen delta, så hör av dig till bokhandeln. Mer information här.


Den 22/11 (onsdag) äter vi tillsammans och pratar om sorg. Vi pratar om hur det är för dem som är kvar. En nära person har nyligen förlorat en anhörig i suicid. Vi vill, behöver samtala om hur vi förhåller oss, hur vi tänker och vad som hjälper och inte. Vi behöver inte vara direkt drabbade, men den som drabbas vill att andra ska se och förstå. Vi samlas och äter i Wallins kaffestuga, pratar tillsammans. Mer info här. Välkommen! 


Den 23/11 (torsdag) ska vi prata om hembygdsforskning i bokhandeln. Gillar du att släktforska? Platser, människor, att hitta i registren och arkiven, protokoll och dagböcker är exempel på forskningsunderlag som man kan ha nytta av. Hur hittar man dem och hur läser man? Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här!


Den 30/11 (torsdag) bjuder jag in till ett samtal om hur vi kan skydda oss mot bedrägerier. Beata Hansson har skrivit en bok om romansbedrägerier. Nej, jag kan inte bli lurad, eller kan jag det? Kan du? Kom och ta del av samtal och funderingar. Till samtalet bjuder vi också in Brottofferjouren, som en bra samtalspart. Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här.


Vill du vara med i en samtalsgrupp för män här i bokhandeln, för samtal om livet, känslor, döden, dagen och allt som är. Charlie ska i sådant fall leda den. (Jag får inte vara med!) Vet du någon - eller är du man - som saknar en samtalsgrupp och vill delta? Hojta till mig i retur i sådant fall. Vi börjar om intresse finns.


Kom alltid ihåg att anmäla dig till aktiviteter i god tid. Hur ska vi annars kunna veta, förbereda oss, ta hem smarta böcker, ordna fika/mat och säga hej och välkommen och så? Här arrangeras gärna, det vet du, eller hur?


Information om bokhandelns vänner hittar du här och om bokcirklarna här


Varmt välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs!


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

tfn 0708 905 731

Www.roslagensbokhandel.se 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...