lördag 21 oktober 2023

30/11-23. Samtal om: Hur kan vi skydda oss mot bedrägerier?Beata Hansson
(Ordfronts pressbild)

Vad. Samtal om bedrägerier och konsekvenserna av det (it, kärlek, pengar...). Hur kan vi skydda oss?

När. 30/11-23, kl 1815-1945.

Var. Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Vi samtalar med Beata Hansson, författare till boken Drömmen om Tom Walter : om romansbedrägerier, skam och längtan efter kärlek, och med Olle Pallin Cox från Brottsofferjouren (BOJ).


För vem? För dig som oroar dig. För dig som vill veta mer. För dig som känner någon. För dig som undrar. För dig som vill vara informerad i en orolig tid.

Föranmälan till bokhandeln, ja, snarast (begränsat antal platser); tfn 0708 905 731 eller mail till; infoలroslagensbokhandel.se - eller genom ett besök i bokhandeln!

Entreavgift för kvällen = köp en valfri bok i bokhandeln, helst Drömmen 
om Tom Walter! 

Beata Hansson har tillsammans med Anna Sara Fire skrivit boken Drömmen om Tom Walter som inte bara är en bok om romansbedrägerier över nätet. Kanske handlar boken mest om oss människor. Varför blir vissa av oss bedragna, inte bara på känslor utan på allt vi äger och har? Kanske kan vi alla bli huvudstupa och handlöst förälskade i en helt okänd människa som närmar sig med andra syften än de vi tror?

I boken följer läsaren Iris, en kvinna som blir handlöst förälskad i en man som kommer att ta alla hennes pengar, utan att de ens en enda gång har talat i telefon med varandra. Författarna har följt Iris på nära håll. För att förstå vad som skett har de sedan talat med personer som kunnat bidra med olika pusselbitar som kan hjälpa till att förklara hur det kunnat ske, för att skapa en smula förståelse. Det är bland annat röster från polisen, kyrkan, sociologer, samlevnadsexperter, lögnforskare och biologer som hjälper läsaren att se det komplicerade som gör att vi nästan alla skulle kunna råka illa ut. Här ryms också funderingar kring några av livets hur och varför, hur vi lämnar små fönster på glänt för andra att utnyttja. De en bedragare upptäcker, de de små gliporna som gör det möjligt.

Kanske vet vi inte själva att de finns, gliporna i vårt känsloliv, gliporna som gör att vi sänker garden.

Drömmen om Tom Walter - berättar en historia, men ser det som händer ur många perspektiv. Vi vill prata om hur och varför någon kan bli så lurad, hur kan vi inte se alla varningstecken?

Vem kan drabbas av bedrägerier i vår tid? Vad gör det med oss när det händer? Med ett romansbedrägeri följer ofta skam, tystnad, offentlighet, tystnad, tillhörighet, fattigdom och inte minst känslan av att svika sin familj.

Kanske kan denna bok förklara hur vår främsta flockegenskap, att känna tillit till andra människor, också kan bli till vår värsta ovän.

Den här kvällen medverkar också Olle Pallin Cox från BOJ, Brottsofferjouren som är en ideell organisation. BOJ erbjuder stöd till brottsutsatta, vittnen och anhöriga. Olle Pallin Cox kommer att ge oss en bred bild över bedragarnas metoder, organisationens erfarenhet av att möta de som drabbats, hur man kan och bör agera efter att ha drabbats och framförallt hur man kan skydda sig mot bedrägerier.

Varmt välkommen, ska du vara! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...