söndag 29 oktober 2023

Flytande stock flyter förbi. Jacques Danielsson.

 Berättarprojekt barn, 6-9 år


Åttaåriga pojken Rinji får besöka en tjärn tillsammans med fritids för första gången. Han har nyligen börjat på en ny skola och har ännu inte lärt känna någon av sina klasskamrater. Kanske hittar han en ny vän idag? Flera av dem är redan nyfikna på honom och hans japanska ursprung, så han är full av förväntan.

Där vid den lilla skogssjön hittar de både grodägg och grodyngel. Men det finns något som är ännu mer lockande för Rinji: skogen som omger honom och tjärnen. Något gömmer sig där inne, det är han helt säker på. Men vad? Rinji samlar mod för att ge sig ut och se, känna och dofta sig fram till skogens hemligheter.


Den fint illustrerade barnboken Flytande stock flyter förbi av debutanten Jacques Danielsson är fylld av stora och små äventyr för unga, nyfikna läsare. Den ger också en stark naturupplevelse kring allt som döljs därinne i skogen. Följ med Rinji på hans upptäcktsfärd och utforska vad som finns där bakom lövverkens magiska draperi.




#Bokhandlerskan tänkte på de fantastiska barnen som busar runt i skogen, hittar nya stigar, är glada och rädda, men tyr sig till de vuxna som är med på utflykten. Hon blev okoncentrerad och skar sig på en kniv i disken. Det kan hända vem som helst om man är oförsiktig. Ja, inte bara i skogen.


Den här boken handlar om att vara ute i skogen och hitta nya saker. Sånt som kottar, rävar och grodyngel, till exempel. Skogen är magisk, den är viktig för mycket. Ska vi prata om det när nästa 6-9 årsbarn kommer till bokhandeln? Vad skogen betyder och om den har träffat något grodyngel på sistone?


Kanske är barnen med i Friluftsfrämjandets mulleskola, scouternas fantastiska friluftsvärld eller har föräldrar som är ute i ur och skur?


A..







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...