torsdag 19 oktober 2023

21/10-23. Boksignering av Alice Valentin och Karin Herou.


 

Boksignering vid Kulturtorget

lördag 21/10-23, kl 1200-1400.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje


Det sista spåret. Alice Valentin.  (från 15 år)

Olyckligt kär, lämnad av sin bästa vän och med föräldrar som ska skilja sig blir sjuttonåriga Emilia tvungen att följa med sin mamma till ett strandhus i Åhus hela sommaren.

En upphittad dagbok skriven av en ung tjej, en kärlekshistoria som tar sin början bland sidorna men som får ett abrupt slut, väcker både en dålig magkänsla och en lust att ta reda på mer.

Det blir en sommar där Emilias grävande i det förflutna får allvarliga konsekvenser, hon möter sina rädslor och konfronteras med familjeproblem. Men hon finner också oväntad styrka och hopp om ny kärlek, när en gnista tänds från oväntat håll.


Timglaset. Karin Herou. (9-12 år.)

Allt är vitt: väggar, golv, tak. Inga fönster… Var har Alba hamnat? Nyss låg hon i sängen i sjukhusrummet, med mamma vid sin sida, precis som så många dagar, veckor, månader. Nu detta supermärkliga ställe.

Det ska visa sig att Alba är i Parentesen. Platsen dit man kommer efter livet, men före döden. Här får hon lära sig det där med att vara död, att gå genom väggar, att skicka meddelanden till nära och kära på jorden – och sen gå vidare till den Andra sidan. Men det är något skevt med rektorn. Vad är det hon döljer? Det där timglaset på hennes skrivbord… Vad är det Alba inte får veta?

Alba anar att något inte är som det ska: Hon är inte färdig med livet (än) och måste hitta ett sätt att komma tillbaka. Men hur? Vem kan hon lita på? Och kommer hon att hinna återvända till livet innan det är hennes tur att gå vidare till Andra sidan?





#detsistaspåret #alicevalentin #Vistoförlag  #berättarprojektbarn #mångfaldtillsammans 

 #roslagensbokhandel #kulturtorget  #karinherou  #moagraaf 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...