fredag 20 oktober 2023

20/10-23. Bokhandelns hej!


Oj, så skoj det blev att prata om berättarprojektet för barn (6-12 år)! Grejen är att barnen ska berätta om sin läsning - t ex genom prat, genom en teckning (och prat) och/eller genom att skriva och berätta. Eller på något annat sätt där de kan beskriva sin upplevelse kring sin läsning. Den första boken får de köpa (till rabatterat pris), men när de har berättat om den får de nästa bok gratis. Och sen en till när de har berättat om den. Grejen är berättelsen, hur barnet har förstått och tänkt kring boken. Det här blir skoj! Kanske vill barnet prata med författaren? Ja, det kan gå för sig. Mer om projektet här. Välkommen på lördag kl 1200-1400, då har vi barn- och ungdomsförfattare i bokhandeln! Se här.



Mötet med Mats Söderlund på bibblan (17/10) blev superfint. Hans bok om naturen, fjällen och hans poesibok finns i bokhandeln även framledes. Han var lågmäld, men allvarsam. Jag njöt av att lyssna. Prisnedsatt oktober ut. Tack, du som deltog i samtalet, som också blev inledningen till Naturskyddsföreningens klimatvecka med massor av aktiviteter. Missa inte det. Se här (eller kom in i bokhandeln för att få hela programmet.)


Den 18/10 talade vi om suicid i bokhandeln. Vi talade om att förhindra, att möta människor, att lyssna till de som har drabbats, att inte lämna människor ensamma i sorgen, att våga fråga, att prata om känslor, att vara lyhörd och massa annat. Det är svåra, men livsviktiga snack att ta. Vill du vara med i sådana samtal framöver, så hittar du mer information här. Det blir fler samtal framåt, ja, för det här är viktigt. Vi är vanligt folk, anhöriga, vänner, som oroar sig, som drabbats eller som ser på världen med öppna ögon. Folk som vill och behöver veta mer, helt enkelt. 


Den 21/10 blir det boksignering med en bok för ungdomar (från 15 år) av Alice Valentin och en bok för av Karin Herou för barn. Karin Herous bok Timglaset, för barn 9-12 år ingår i berättarprojektet för barn så kom och prata med författaren om hennes bok. Kanske är det något för ditt barn eller barnbarn? Eller grannens?  Boksigneringstiden på lördag den 21/10-23 är 1200-1400. Komsi, komsi! Läs mer här


Den 23/11 tänkte vi prata om hembygdsforskning i bokhandeln, kl 1815. Gillar du att släktforska? Platser, människor, att hitta i registren och arkiven, protokoll och dagböcker är exempel på forskningsunderlag som man kan ha nytta av. Hur hittar man dem och hur läser man? Kommer våra ungdomar att kunna läsa dessa gamla skrifter när de vill forska om sin släkt? Om detta vill vi tala, för att det är roligt och viktigt med hembygds- och släktforskning. Visst kommer du? Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här!


Den 30/11 - bjuder jag in till ett samtal om hur vi kan skydda oss mot bedrägerier. Beata Hansson har skrivit en bok om romansbedrägerier och funderar kring en lucka i vårt skyddsnät som någon plötsligt ser. För att vi är sårbara människor. Vem blir lurad? Ja, inte bara med kärlek, utan även med annat. Kan det hända dig och mig? Till bedrägerisamtalet bjuder vi också in Brottofferjouren, som en bra samtalspart. Föranmälan till bokhandeln, ja, mer om allt detta här,


Och. Vi pratar om att ordna en samtalsgrupp för män här. Charlie ska leda den i sådant fall. (Jag får inte vara med!) Vet du någon - eller är du man som saknar en samtalsgrupp och vill delta? Hojta till mig i retur i sådant fall. 


Missa inte Scouternas Adventskalender 2023   - den finns i butiken nu. För dig som har barn, för dig som har unga i din närhet och för dig som är en smula nostalgisk. Så här ser kalendern ut. Missa inte årets adventskalender! 


Information om bokhandelns vänner hittar du här och om bokcirklarna här


Varmt välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs!


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

info☺roslagensbokhandel.se

tfn 0708 905 731

Www.roslagensbokhandel.se




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...