måndag 11 september 2023

Skymning 41. Kjell Westö.

Skymning 41. Kjell Westö.


Kjell Westös nya roman börjar i slutet av januari 1940. Då har kriget som ska kallas vinterkriget pågått i snart två månader. Molly befinner sig på turné i Sverige, teatersällskapet reser från ort till ort samtidigt som hon anar att hennes skådespelarkarriär håller på att gå i stå. Henry är i fält, utsänd som journalist för att skildra striderna, men han märker omgående att allt inte låter sig berättas – är det krig får sanningen offras för nationens väl och ve. I mars 1940 kommer freden, och Molly och Henry lappar ihop sin trasiga relation. Men snart är det 1941 och ett nytt krig tornar upp sig. 

Kjell Westö har skrivit en drabbande kärleksroman om en tid, inte olik vår, där kriget färgar alla relationer: allt är osäkert, allt är skört i skymningsljuset.

(Ovanstående är förlagets beskrivning av boken.) 


Kjell Westö är en uppskattad författare. Vi har tidigare läst Tritonus  (utgivning 2020) i bokcirklar, där vi talade om kärlek, vänskap, män, metoo-rörelsen, den vackra finska skärgården, miljörörelsen, utsatthet, med mera. Tritonus innehöll väldigt mycket musik, så det blev också samtal om hur vi förhåller oss till musik. Det var en bok att minnas och en författare att gärna återkomma till. 

Jag lägger Skymning 41 som förslag till våra bokcirklar. Jag lägger den också på frontbordet i bokhandeln till alla och var och en som vill läsa. Tar den slut, så tar jag hem på nytt. Förstås. 

Varmt välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.
#skymning41 #kjellwestö #tritonus #bokcirkel #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...