lördag 30 september 2023

Det gula ljuset. Augustin Erba. (9-12 år!)

 Det gula ljuset. Augustin Erba.
 

För trettonåriga Wilma är livet en enda mardröm. Nyss bodde hon på Södermalm i Stockholm, var populärast i klassen och bäst på handvolter. Nu har hennes hopplösa föräldrar bestämt sig för att flytta till Göteborg. Och som om inte det vore illa nog blir hon avskydd av sina nya klasskompisar.

Sen är det förstås det bortglömda växthuset i familjens trädgård, där ödlan bor. Men varför säger alla andra att det är en katt? Och varför växer ödlan så förskräckligt snabbt?

Det gula ljuset är den första delen i Augustin Erbas spänningsserie för unga, där vårt universum inte är det enda och där inget är som det verkar – eller är det kanske precis just så som det verkar?



En kund kom in i butiken och berättade om sitt barnbarns läsning. Hon berättade att han var helt uppslukad av Augustin Erbas bok Det gula ljuset och att hon genast ville ge barnet del två i serien (del 2: En gömd värld). Hon hade också läst Det gula ljuset och de hade pratat massor om den tillsammans. Nu skulle hon först läsa del 2 innan hon satt den i händerna på barnet. Hon såg fram emot samtalet med barnbarnet. Det gav dem fina stunder tillsammans. 

Jag blev så glad, rent varm i själen, när hon berättade om deras gemensamma förehavanden och hur glad de båda var över både läsningen och samtalet. 

Peppelipepp för härlig läsning! 


#detgulaljuset #augustinerba #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...