lördag 16 september 2023

Vilket härligt prat vi hade i torsdags!


Vilket härligt prat vi hade i torsdags. Vi pratade om mat och klimat. Vi flyttade oss från bokhandeln till Wallins kaffestuga, inmundigade fantastiskt fika, lyssnade på Gabi Bodegård, Anette Gustawson och Moa Larsson Sundgren innan samtalet tog vid för funderingar kring hur vi kan tänka kring mat, klimat och närproducerat. Vi talade t ex om producenternas utmaningar, konsumenternas makt och vårt gemensamma ansvar.

Det var ett vackert samtal och jag lämnade platsen med lyckobubbel i blodet. Det är skönt med det vänliga sorlet i rummet.

Dagen därpå hade vi eftersnack, ja, mest hela dagen. En efter en av deltagarna kom in och utvecklade sina tankespår. Samtalen från kvällen tippade över under natten och behövde fortsätta att bearbetas nästa dag. Det är roligt att se när det händer. Samtalsprocessen pågår. Jag tänker det som en viktig och självklar del av våra samtal, där nytt skapar mer.

Flera av deltagarna gav uttryck för nyfikenhet på matproducenterna som talat under kvällen och på de som nämnts som befintliga i närområdet. Vi talade vidare om vårt personliga ansvar, att även det lilla spelar roll och att prata om saken ger ringar på vattnet.

Samtal är magi. Det gör mig glad.

Vad ska vi prata om härnäst, tro?


A..

#kulturtorget #platsendärsamtalförs #wallinskaffestuga #roslagensbokhandel #klimatsamtal #lokalamatproducenter #norrtäljeInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...