söndag 3 september 2023

Mamma ska bli en enhörning. Annie Hagvall Einarsrud. Hanna Ingvarsson.


Elis ska bli uppfinnare när han blir stor. Då tänker han uppfinna en maskin som sparar dofter. Han vill spara mammadoften i en kudde, eller parfymflaska. Elis vet att forskare är en sorts uppfinnare och att de kan skapa nya mediciner och maskiner som dödar cancer. Ungefär som superhjältar!

Syskonen Elis och Sara har många tankar och funderingar kring cancer och hur mamma ska kunna bli frisk igen. Hur ser cancer ut egentligen? Vilka uppfinningar kan stoppa cancer? Och varför vill Sara och Elis att mamma ska bli en enhörning?

Mamma ska bli en enhörning är en hoppfull barnbok om hur det kan vara att leva med en förälder som har en allvarlig, kronisk sjukdom. Sara och Elis mamma har spridd cancer. Hon har kontakt med läkare och måste ofta prova nya mediciner. Samtidigt är familjen som vilken som helst.

10% av vinsten från försäljningen går till forskning och initiativ riktade till de som lever med spridd, obotlig bröstcancer.

Mamma ska bli en enhörning. 
Författare. Annie Hagvall Einarsrud. 
Illustratör Hanna Ingvarsson.

Hur pratar vi med barnen om livets svåra frågor? Hur pratar vi om det vi har inom oss? Är det bara familjer med sjukdom som läser en bok om att vara sjuk eller är det ett utmärkt pratunderlag för alla familjer med barn i 6-9 årsåldern? Ja, det här är en bok att använda tillsammans, för hög- och tillsammansläsning för den som vill eller behöver prata om sjukdomar, hur de själva eller andra har det och vad som händer hos barnen om den vuxna blir sjuk. Det gäller att prata om det som finns inom oss, tänker jag. Hur tänker du?

Mamma ska bli en enhörning är en fin bok om viktiga frågor. Därtill har den fina och vilsamma illustrationer. 

Vi tackar för ännu en finfin bok att placera i händerna på de fantastiska barnen (6-9 år).

A..


#bröstcancer #mammaskablienenhörning
#anniehagvalleinarsrud #hannaingvarsson #idusförlag 
#roslagensbokhandel #kulturtorget 
#barnböcker #skattkammare 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...