tisdag 19 september 2023

Samtal om Livsstegen : 12 steg till inre hälsa. Olle Carlsson & Fotiní Carlsson.


Det här är livsvackert, tänker jag. Mika Wallander och Olle Carlsson talade om Livsstegen på bibblan (18/9-23). Rummet var varmt och fullsatt. Det var ett fint samtal.

Kyrkan har samtalsgrupper av olika slag och inom kort startas grupper om “Livsstegen, tolv steg för oss som vill hitta en ny väg”. De utgår ifrån de steg som hittas i boken. De talar om - med - oss alla, vanliga människor med normalstörda nivåer, den som vill. Vi och de som har livet med sig varje dag, i sin ryggsäck och på sin färd är välkomna. Vi och de som drabbas av oss själva, av andra, av händelser omkring oss som vi ständigt behöver hantera. Vi klarar oss inte själva, sägs det, vi behöver varandra. Han hänvisar igen och igen till IKEA-instruktionen, där det t ex står att man ska vara två, inte bara en. Det finns också en telefonbild i instruktionen, ring en vän! Livet blir bättre tillsammans, i samtal, i eftertanke, i stötande och blötande av frågor, ja. Det gäller att hitta sitt sammanhang, våga ta sig dit.
 
Just idag har jag boken - Livsstegen : 12 steg till inre hälsa - i bokhandeln. Till samtalen om Livsstegen anmäler du dig i Svenska kyrkan i Norrtälje, på Mariagården vet de förstås mer om samtalet.


Varje människa behöver hitta sitt sammanhang, vi kan inte leva ensamma. Var hittar du ditt sammanhang?
 
Hur hittar var och en sitt sammanhang, sin gemenskap och sin tillhörighet? Kan jag hjälpa någon att hitta sitt sammanhang, eller måste var och en göra det själv?
#Livsstegen #OlleCarlsson #FotiniCarlsson
#roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...