fredag 1 september 2023

26/9-23; Vi pratar om sakfrågorna i spelet Dictator of Sweden

Tisdag 26/9-23. Demokratiska samtal i bokhandeln. 

Vi behöver tydliggöra ämnet för kommande  samtal om demokratifrågor, eller hur? 

Det som ligger mest aktuellt i debatten verkar vara frågan om anmälningsplikt, det som går under benämningen angiverilagen. Så, då lyfter vi den frågan i samtalet.

Vad gör detta med oss, samtalet om angiverilagen?

Hur tänker vi om frågan och lagen?

I vilken riktning för den oss?

Vilka konsekvenserna får detta för mig, för dig, för din granne eller nästa?

Hur tänker du?

Vill du vara med i samtal, som är ett samtal (inte en debatt). Syftet med samtalet är att lära sig, förstå samhället, se strömningarna och begrunda vilket samhälle vi önskar. 

Anmäl dig enligt nedan. Tisdag 26/9-23; Vi pratar om sakfrågorna i spelet Dictator of Sweden
Vad
; Vad säger vi om frågor om demokrati? Hur tänker vi? Hur lyfter vi frågorna? Är den i fara? Kan den stjälpas? 

När; tisdag 26/9-23, kl 1800-2000


Samtalsform; Vi samtalar om sakfrågorna i spelet Dictator of Sweden - som t ex utgår ifrån delar av Tidöavtalet. Vi talar om vad frågorna betyder, vad det leder till och hur vi tänker kring det. Syftet med samtalet är att se konsekvenser av olika tankar, beslut och vem som står för vad.


Spelet Dictator of Sweden handlar om hur någon kan bli Sveriges första diktator genom att steg för steg montera ner våra grundläggande fri- och rättigheter och sakta men säkert förgöra landets demokrati. Spelet handlar också om hur ett sådant scenario kan undvikas genom att människor väljer att stå upp för demokratin och stärka dess motståndskraft. Om tillräckligt många väljer att inte ta våra grundläggande fri- och rättigheter för givna, synar de som hotar demokratin och agerar tillräckligt fort blir det svårt för någon att bli Sveriges första diktator. Vilken sida står du på?


Den här gången pratar vi alltså om spelet - eller snarare om sakfrågorna i spelet - istället för att spela spelet.


För vem. För dig som månar om demokratin, funderar kring hur den står sig eller om den balanserar på en skör tråd. För dig som vill prata om demokratifrågor med andra.


Förberedelser och samtalsunderlag: dokumentet granskning av Tidöavtalet (erhålls vid anmälan). Spelkorten, som finns i bokhandeln, får också gärna begrundas. Titta gärna in i bokhandeln för att se hur de ser ut, vilka frågor som kan tänkas finnas på korten.


Var; Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.


Föranmälan till bokhandeln, ja. Tfn 0708905731, info@roslagensbokhandel.se  


Kostnad - betalas vid anmälan, tack; 99 kr för dig som är medlem i bokhandelns vänner, 149 kr för icke medlem. Fika ingår. Swisha till nr 123 075 37 15 (Roslagens bokhandel). Skriv datum och din mailadress i i textraden! (Avrunda INTE beloppet!)


Anmälan är bindande. Var och ens anmälan - och glöd och deltagande - är en förutsättning för att mötet ska kunna arrangeras. Betalningen återbetalas inte och kan inte flyttas till ett annat spel- eller mötesdatum. Anmälningsmedlen används t ex till marknadsföring, förbrukningsmaterial, utskrifter, fika, mm.


Just du - som vill, kan och kommer - är den viktigaste i våra arrangemang. Du, var och en, alltid.Arrangör; Mångfald Tillsammans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...