torsdag 28 september 2023

27/9-23.Öbor. Ingrid Hedman. Ylva Bergman.

 27/9-23. Öbor. Ingrid Hedman.  Ylva Bergman. 


Författarna Ingrid och Ylva besökte bokhandeln. De berättar om boken, om människorna, om urvalet av personer att berätta om, om glädjen och mötena med människor. De har åkt från norr till söder, från ö till ö i vår vackra skärgård. De har mött årsrika människor (födda på 20-, 30 och 40-talen) med varierande ö-yrken, olika berättelser och olika vilja att berätta om sig själv. Ylva Bergman och Ingrid Hedman hade en önskan att berätta om människor som levt sina liv på öar, och fortfarande gjorde så. De hade också en önskan om att hitta berättelser om yrken, som var viktiga på öarna. Ja, de ville berätta hur liven har levts på öarna. Kanske ville de också utröna hur förändringens vindar har blåst genom tiden.


Ingrid och Ylva har mötts genom sina roller på tidningen Skärgården, där möten med människor är vardag och artiklarna rinner igenom med lätthet. Till en bok kan processen bli längre och artiklarna fylligare. 


Ingrid och Ylva berättar om människor, det blir starkt och känslosamt. Tiden är ibland knapp, rätt som det är är de ute ur tiden. Då är det fantastiskt att möten som inkluderar skrivande och lyssnande fångat berättelserna om de unika individerna, fäst dem på pränt och låter oss och eftervärlden begrunda och lära känna tiden, platsen och människorna. 


De berättar om människor som älskar att prata om sig själva, men också om dem som hellre pratar om andra. Det är människors personligheter som gör alla möten, som får oss att undra och att le. Du och vi alla är ju som vi är, hur skulle det annars kunna vara.


Det här var en trevlig kväll i bokhandeln, tänker jag, ja, bara mys. Inget skav över svåra frågor, det var härlig glädje och prat som matchade väl med 1700-talsrummet. Historia, människor och hav.


Tack till Ingrid och Ylva. Tack för att ni skrivit och tack för ikväll. Tack till alla besökare. Tack för frid, värme och glädje.


Tack. 


A..

Tisdag 3 oktober 2023. Inbjudan till författare i närområdet
Föranmälan till bokhandeln, ja, tack! 


Lördag 7 oktober 2023. Boksignering Malin Tyberg (Lilly förlag).
Att förlora en far, sönernas berättelser (2022) 
Funtusia Stjärnfall (fantasy, 2023)


Lördagspoesi 7 oktober 2023
Lördag 7/10-23 kl 1400 
Tema; rörelseInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...