torsdag 30 december 2021

Den svarta månens år - Ellen Mattson

Den svarta månens år - Ellen Mattson.



Sedan han blivit avstängd från sin tjänst på universitetet finns det bara några få konstanter kvar i David Svartheds liv: en katt som kommer på regelbundna besök och ett skrivprojekt om Iliaden som han försöker fokusera på. Men en olyckshändelse löser upp tillvarons konturer och gränser – plötsligt ställs han inför en helt ny verklighet.

Ellen Mattsons nya - 2021 - roman handlar om en man som söker något som gått förlorat, i en värld som inte sällan tycks styras av drömmens absurdistiska logik.

(baksidestext av förlaget)





Ellen Mattson sitter på stol nr 9 i Svenska Akademien

Ellen Mattson föddes i Uddevalla 1962 och är fortfarande bosatt i trakten. Hon har studerat litteraturvetenskap och språk, samt piano vid Vadstena folkhögskolas musiklinje. Hon är utbildad bibliotekarie men är idag verksam som författare och kritiker på heltid. Mattson har skrivit litteraturkritik i Göteborgs-Tidningen, Bohusläningen, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. I Göteborgs-Posten har hon bland annat medverkat som krönikör. Hon har även haft läsuppdrag för Statens Kulturråd och Sveriges Författarfond.



Bibliografi  enligt wikipedia


Källa bibliografi - wikipedia; https://sv.wikipedia.org/wiki/Ellen_Mattson


#EllenMattson  #Densvartamånensår  #Svenskaakademien  #Albertbonniersförlag  #Roslagensbokhandel  #bokvalsbordet  #bokcirkeln   #välkommentillbokhandeln  








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...