tisdag 28 december 2021

Bara ännu en liten lögn - Eve Ainsworth (12-15 år)


Violets mamma har inte varit sig själv på länge nu. Hon dricker alltid några glas vin för mycket på kvällen, och på morgonen kan hon knappt ta sig upp ur sängen. Det blir Violet som får ta hand om lillebror och dessutom hålla utkik efter tomflaskor i mammas väska. Violet vill tro på mammas löfte att allt ska bli annorlunda, men är det bara ännu en lögn?

En lättläst kortroman om fjortonåriga Violet som kämpar för att få vardag och skolarbete att gå ihop i skuggan av en förälders alkoholmissbruk, skriven av Eve Ainsworth, en prisbelönt författare av ungdomsböcker.


Bara ännu en liten lögn - Eve Ainsworth (12-15 år)

Ja, vi talar ofta om livsproblematik i bokhandeln. Vi talar om ungdomar som har det tufft av olika skäl, om unga som behöver se efter sina vuxna eller vara den vuxne fast de är barn. Vi talar om hur det kan bli bra till slut, att andra vuxna måste ha ögonen med sig och våga se barnen. 

Det finns många ungdomsböcker nu som fångar den här typen av frågor - för att det är viktigt. Det kan ju vara en nära vän som har det trassligt hemma och hur vore det inte då om någon kompis såg? 

Bara ännu en liten lögn kan gärna läsas av en förälder, en far- eller morförälder och en 12-15 åring, var för sig i samma tid, för att sen pratas om tillsammans. Att bokcirkla tillsammans, att ha ett bra ämne att diskutera vid köksbordet eller över en fika, är ju något att se fram emot, eller hur?

Anette Grinde
bokhandlerskan i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje


#baraännuenlitenlögn  #argassoförlag  #eveainsworth  #barnböcker  12-15 år #roslagensbokhandel  #välkommentillnorrtälje  #kulturtorget  #kulturiroslagen  #välkommentillbokhandeln  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...