torsdag 16 december 2021

17/12-21; samtal om djurrätt?


Idag tänker jag på djurrätt och aktivism. Jag tycker om djurrätt, aktivism och civil olydnad. Jag tror på ickevåld, samtal, debatt, teater, musik och uppmärksamhet på absurditeter som förändringssätt. Ickevåldsligt och vänligt. Civil olydnad med värdig eftertanke. 

Jag tror inte på våld, aggressivitet, hat & hot, hårt mot hårt eller andra våldsamheter. Det skapar rädsla och hårdare tag. Det tystar samtalet, vilket är skadligt för demokratin.

En flashmob som teatrar, läser poesi eller sjunger kan göra avtryck precis som en agiterande torgpratare eller en debattartikel. Det kan också en stillsam samtalsgrupp göra.

En bok kan också vara ett debattinlägg. Det kan till exempel röra samerna (Stöld av Ann-Helen Laestadius), sjukvården (Judaskyssen av Tilvemo & Wainwright), forskarvärlden på Karolinska (Forskarna skriven under pseudonym) eller djurrätten (Djurhus A). Det är spännande, eller hur?

På fredag (17/12-21) kommer författarna till deckaren Djurhus A till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. De finns på plats kl 1200-1400 och pratar förstås gärna om boken - en deckare om djurrätt. 

Kanske blir det ett litet milt och försiktigt djurrättssamtal på torget också då?

Kom förbi och säg hej, vetja.

A..  







#djurhusA   #LouiseCederlöf och #LiseLottAlsenius  #stellarförlag  #roslagensbokhandel  #boksignering  #välkommentillnorrtälje  #djurrättsaktivism  #djurrätt #djurensrätt  #deckare 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...