måndag 6 december 2021

Vems paraply? - Elena Arevalo Melville (3-6 år)



Parken skulle ha varit perfekt, om Clara bara haft någon att leka med. Hon plockade upp vad som såg ut att vara ett vanligt gammalt paraply från marken och placerade det försiktigt på parkbänken.

Magi, musik och mirakel kombineras i denna livliga och upplyftande bilderbok, skriven och illustrerad av den guatemalanska författaren Elena Arevalo Melville. Hennes stämningsfulla stil lockar både barn och vuxna in i en värld där vänlighet och förlåtelse går hand i hand - en värld där allt är möjligt.

Vems paraply? är utgiven i flera länder och har vunnit flera priser. Den ursprungliga versionen Umbrella gavs ut i Storbritannien 2019 av Scallywag Press Ltd.

Boken stöds av Amnesty International UK eftersom den belyser rättigheterna att uttrycka tankar och känslor samt rätten att välja våra egna vänner.

  • Författare: Arevalo Melville, Elena
  • Illustratör: Arevalo Melville, Elena
  • Översättare: Selling, Jill

😏

Vems paraply? - Elena Arevalo Melville

Den här boken passar barn i åldern 3-6 år. Jag tänker att den också kan passa barn som själva precis börjar läsa. Den innehåller en lättläst text och fina illustrationer. Den är tänkvärd, innehåller omsorg och fantasi. 

En park är en fantastisk plats att vara på. Och ett paraply kan verkligen göra skillnad. När någon är ledsen kan det finnas hjälp. Någon i närheten kan finnas till hands, även om man inte känner varandra innan. I parken händer spännande saker. Plötsligt är det någon där med en helt annan tanke, men även den kan hitta rätt till slut. Det är en fantastisk park. 

Det är en fin berättelse, lättläst och med fina illustrationer. Den är en bok att kunna återvända till, läsa igen, titta på bilderna igen och njuta mer. 

Ja, Vems paraply? är verkligen något att läsa tillsammans med ett barn - eller något för barnet som just lärt sig läsa själv! 

Jamen visst, ja! Det här är en finfin bok! 

Anette Grinde
bokhandlerskan 
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje


#ElenaArevaloMelville  #barnböcker  3-6 år  #Idusförlag   #Roslagensbokhandel #välkommentillnorrtälje  #välkommentillbokhandeln  #fantastiskabarnböcker #amnestyinternational   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...