söndag 12 december 2021

Vilken förening är du engagerad i? Ser ni människorna där?


Jag läser i DN (11/12-21) om herrklubben i Huddinge som möts, ordnar aktiviteter och samtal. De ser om varandra. Det är viktigt med mötesplatser, för män och kvinnor i alla åldrar. Det är viktigt med samtal, att inte bli sittande ensam, att hitta ett forum, en plats som passar en själv. Det har vi talat om i projektet med SPES i bokhandeln, där vi talar om psykisk ohälsa. Det handlar om kvalitativa och mänskliga möten och rörelse tillsammans med andra.

Boken Gubbdagis belyser också frågan. Boken är fin. Ter sig lämplig t ex för någon som är på väg in i en ny tid av sitt liv.

Vad vi kallar saker spelar ju kanske ingen roll, men grejen att mötas, att inte hamna i ensamhet gör det. Jag ska nog dra i den där frågan om föreningslivet som vi talade om på vårt förra orossamtal - där en person erbjöd en plats i en förening där man möttes för samtal, jobb och skratt tillsammans. Det finns rätt många mötesplatser. Var och en ska bara hitta dit och hitta in. 

Vilken förening är du engagerad i? Ser ni människorna där? Upptäcker ni när någon saknas? Titta in till mig i bokhandeln då, för då kan jag ta med mig den föreningens aktiviteter och tankar till vår grupp. Det kan göra skillnad. Det kan bli en hit för någon som plötsligt kan hitta det hen saknar. Tack på förhand, för hjälpen - om du vill hjälpa någon rätt. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje idag. 

Idag, vår tredje adventssöndag, öppet kl 11-16.

A..


#herrklubben #gubbdagis #tillsammans #psykiskohälsa #rörelseglädje #rörelseglädjeNorrtälje #roslagensbokhandel #kulturiroslagen #kulturtorget #sensusnorrtälje #votumförlag 

isbn 9789189021440 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...