söndag 12 december 2021

8/1-22 - Poesilördag tema; Norrtälje 400 år


Den 29 mars 2022 firar Norrtälje 400 år som stad. Kung Gustav II Adolf gav stadsprivilegier till byn ”Norra Telje” år 1622, under det 30-åriga kriget. Han bestämde då att stadens vapen skulle vara ”ett upprest ankare” något som än idag är kommunens symbol.

Norrtälje - som stad - fyller alltså 400 år under 2022. Det vill vi uppmärksamma igen och igen. Vår januaripoesi får bli vårt startskott till detta. 

I projektet demokratiska samtal i bokhandeln söker vi platser och tillfällen att föra samtal, att få höras och att bli lyssnad till. Vi har poesiläsning - av egna texter - den första (ickeröda) lördagen varje månad. Vi utgår ifrån ett tema, var och en skriver sin egen text och läser den inför en lyssnade publik. Poeten behöver föranmäla att hen ska läsa sin text, publiken behöver bara dyka upp, vara på plats kl 1400. 

Nästa poesitillfälle är den 8 januari 2022 - och temat är; Norrtälje 400 år

Poeter skriver egna texter, som de också framför själva. 

För dig som vill läsa; titta in i butiken senast någon dag innan och berätta för bokhandlerskan att du vill delta som poet och att du själv har skrivit en text som är ca 1-5 minuter lång. 

För dig som vill lyssna; välkommen kl 1400 lördag den 8 januari 2022. Vi börjar kl 1400. Längden på sammankomsten är beroende av antal poeter, som kan vara en eller kanske fem? 

Vi håller till utomhus - så kläder efter väder och naturligtvis håller vi god distans. Må vi alla visa varsamhet mot varandra. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje! 


#Norrtälje400  #Norrtälje400år  #kulturiroslagen  #kulturtorget #VälkommentillNorrtälje  #Välkommentillbokhandeln  #Roslagensbokhandel  #kläderefterväder  #demokratiskasamtal   #Norrtälje   #svenskpoesi  #poesipåinstagram  #poesilördag   #Lillatorget  #VisitRoslagen  #sensusnorrtälje  








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...