måndag 6 december 2021

Ett farligt spår - Ann Fagerberg Embretsén (9-12 år)

Ett farligt spår - Ann Fagerberg Embretsén


Elias och hans lillasyster har världens tråkigaste sommarlov. Första sommaren utan mamma och pappa bara jobbar. När deras faster Jenny drar med dem ut på äventyr i Vansbroskogarna blir de överlyckliga, men det visar sig bli lite mer äventyrligt än vad de hoppats på.

En flicka har blivit kidnappad i trakten där de befinner sig, och när- Elias- ser ett par vid ett fallfärdigt hus från dressinen får han en  obehaglig känsla i kroppen. Han kan inte sluta tänka på huset, och när Jenny sover smyger syskonen dit för att spionera.

Ett farligt spår skildrar äventyr i skogsmiljö och behandlar temat sorg och förlusten av en förälder.



Ett farligt spår - Ann Fagerberg Embretsén

Att förlora en förälder är svårt. Den här boken handlar om det. Den handlar också om livet, skogen och om de som är kvar i familjen. Om livet som går vidare trots en stor förlust. Vi saknar alla på olika sätt, det är viktigt att se. En vuxen gör på sitt sätt och barnen på sitt. Det är olika mellan oss alla. Det gäller att se vad som är vad och låta tiden läka. 

Hur står det till med skogen och äventyren? Vad får man göra och vad är smart att låta bli? Eller måste man göra saker för att det ska bli bra för andra? Ja, det här är ett äventyr minsann. 

Den här berättelsen rymmer flera dimensioner. Den passar väl till ett barn som läser själv i åldern 9-12 år, Allra bäst, som alltid, är om föräldern också läser boken (strax innan, under tiden eller strax efter). Då kan hen tala med barnet om läsningen. Då blir allt som allra bäst. 


Anette Grinde
bokhandlerska i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
tfn 0708905731 



#Ettfarligtspår  #äventyr  #fuckcancer  #barnböcker  9-12 år  #roslagensbokhandel  #välkommentillbokhandeln  #välkommentillnorrtälje  #idusförlag 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...