tisdag 16 november 2021

Boksignering fredag den 17 december 2021 - Djurhus A - Louise Cederlöf och Lise-Lott Alsenius

 

Boksignering fredag den 17 december 2021 

Djurhus A - Louise Cederlöf och Lise-Lott Alsenius

kl 1200-1400

Kläder efter väder. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje! 


Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört.

Samtidigt kämpar den prisbelönta journalisten Rebecca Russo med att hitta mening i tillvaron. Hon får i uppdrag att skriva en artikelserie om djurförsök men när hon ska möta forskningschefen Carl Adam Bastin för en intervju är han spårlöst borta. Dagen efter får hon ett mejl från en okänd avsändare med en film på den kidnappade mannen. Det ska snart följas av flera.

Rebecca börjar göra en egen utredning kring forskningschefens försvinnande och kryper in under huden på både forskarvärld och djurskyddsorganisationer. För varje dag visar filmerna en alltmer nedbruten Bastin och polisen springer i cirklar. Kommer forskningschefen att överleva?

Författarna till Djurhus A har lång erfarenhet av arbete i olika djurskyddsorganisationer. Lise-Lott Alsenius är journalist och jurist. Hon har suttit sju år i en djurförsöksetisk nämnd och är idag suppleant i Centrala djurförsöksetiska nämnden. Louise Cederlöf är journalist med inriktning på medicin, hälsa och djurskydd. I sin debutroman Djurhus A hämtar de djurförsök från verkligheten och bjuder på en inblick i forskar- och djurrättsvärlden. 
#LouiseCederlöf  #LiseLottAlsenius  #StellarFörlag  #boksignering  #roslagensbokhandel  #thriller  #välkommentillnorrtälje  #smultronstället #kulturtorget 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...