onsdag 29 december 2021

Demokrati 100

Demokrati 100

En poesiantologi från jubileumsåret 2021 ”Och jag förmodar att en feminist ännu på hundra år inte behöver vara orolig för sysselsättning" /Elin Wägner, 1919 

En poesiantologi från Jubileumsåret 2021. 150 sidor med dikter, bilder och ordkonster. Urvalet har gjorts bland tiotusentals poeter från poeter.se, Sveriges största poesisajt.

DEMOKRATIJUBILEUMSÅRET 2021 - Sveriges demokrati fyller 100 år och samma år får vi vår första kvinnliga stadsminister. 

1919 fick svenska kvinnor rösträtt (sist i Norden) och 1921 fick de rösta för första gången. Sverige firar 100 år med allmän och lika rösträtt i år 2021! Detta hundraårsjubileum vill vi fira med poesiantologin Demokrati 100. Här fungerar poeter från Sveriges största poesisajt poeter.se på hur gick det till? Och vad har hänt sedan dess? Nu har vi haft allmän rösträtt i 100 år, hur såg vägen dit ut och hur ser vårt samhälle ut idag gällande jämställdheten? 

Välkommen till poesiantologin DEMOKRATI 100!

Demokrati 100 är uppmärksamhet mot en viktig fråga. Vår demokrati. Men är demokrati något att ha? Ja, säger vi unisont, ja, verkligen! Det är en möjlighet att hålla värdighet i samhället. Det är medverkan och samverkan, det är att lyssna till varandra. Det är att kunna och våga tala. Det är att få höja sin röst och säga ifrån. 

Den här antologin innehåller poesi, korta texter och uppmärksamhet i förhållande till vår viktiga demokrati.  Den är så ny (utgivningsdag 2021-12-15) så att t o m Magdalena Anderssons nya roll som statsminister finns med i boken. Fint, fint! Och viktigt!

Det här är vackert.

A..


#demokrati100  #roslagensbokhandel  #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje #roslagenspärla  #skattkammare 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...