måndag 11 december 2023

VIP-kalaset. Linda J. Harbers.

 


Kajsa fyller snart år, och vill inget hellre än att ha ett födelsedagskalas. Men mamma säger att hon inte vet hur hon ska få ihop det. Det är så mycket som kostar pengar.

Laura fyller också år snart, och delar ut inbjudningskort till ett stort och gnistrande kalas. Alla i klassen är bjudna och alla pratar om hur häftigt det kommer att bli. Då råkar Kajsa säga till sina vänner att hon också ska ha kalas. Men, vad ska mamma säga?


VIP-kalaset är en bok om att alla firar födelse­dagar på olika sätt och om vad som är viktigt på riktigt.


Boken lyfter frågor om ekonomisk utsatthet och barns kalaskultur.


Författare:Harbers, Linda J.
Illustratör:Mill, Linda


Så fint det blir, när det blir bra till slut! Vi har det olika, du och jag och alla andra. Någon är rik på pengar och andra är rika på något annat, kanske VIP-relationer och uppfinningsrikedom? Den här boken lyfter kalasfrågor som är viktiga. Hur dyrt är det - att gå på kalas eller att ha kalas? Är det så att alla kan det, kanske kan man tänka på nya sätt? I skolan sägs det ofta att man får/måste bjuda alla, men hur gör man om det inte går? Ska man inte få ha kalas då? 

Uppfinningsrikedom gör skillnad, det är Kajsas mamma bra på. Hur firar du din födelsedag? 

Läs, bara läs, säger jag. Gärna tillsammans, så att ni kan prata om saken i er läsning. 

A..

#vardagsberättelse #födelsedagskalas utan #hoppborgar #berättarprojektbarn #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs  #läsbaraläs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...