Den svenska maten är variationsrik och består av det våra skogar, sjöar, älvar, åkrar och hav kan erbjuda - hjortron, röding, sik, ren, rådjur, tång, alger, kantareller, korvar, älg, granskott, nässlor, vildsvin och lax. Vi är nära naturen och den är nära oss.
Sveriges landskapsmåltider presenterar spännande mat från alla våra landskap - och Stockholm som lite på nåder fick hänga med. Det är en inspirerande vägvisare för hur vi kan leva i samklang med naturen. Maten är skapad av lokala matinspiratörer och stjärnkockar och boken är en del av ett större samarbete mellan Folkets Hus och Parker, Gastronomiska Akademien, Måltidsakademien och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.
Journalisten Christian Dauns texter om landskapens matkultur och samhällsliv gör också boken till något mer än en kokbok - här väller kunskap, humor och matkärlek fram. En bok att tugga i sig från pärm till pärm.
Sveriges landskapsmåltider är vacker och matnyttig, inspirerande. Jag läser inledningstexterna till landskapen och förundras, njuter. Jag betraktar recepten, känner smaker och dofter i mitt inre. Här finns mycket att tillaga, bjuda mig själv eller vänner på.
Jag känner festligheterna, ser dukning och spex, smaker och färg. Boken ger mig glädje. Kanske är den något också för dig? Välkommen till bokhandeln idag.
#sverigeslandskapsmåltider #ordfrontförlag #roslagensbokhandel #kulturtorget
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar