fredag 15 december 2023

14/12-23. Rapport från ett författarsamtal med Anna Carlstedt om Drottningens profet.




Jag ber att få tacka för ett vackert samtal om Drottningens profet och 1500-talets Nostradamus.


Anna Carlstedt har skrivit romanen och översatt profetiorna. Hon berättade om tiden, kyrkan, forskningen, inkvisitionen och kvinnorna. Hon berättar om pesten, döden och bokbålen. Och om att det alltid finns människor som gör motstånd - vilket i sig är hoppfullt. 


Vi talade också om poesi, musik och andlighetens betydelse för forskningen. (Jag tror att vi ska läsa profetiorna, kanske i en bokcirkel? Innebär det att vi ska försöka oss på existentiella samtal? Ska vi ha profetiorna som ett grundmaterial, kanske?)


De som hade läst romanen var förundrade över karaktärerna, kvinnorna och berättelsen. De som ännu inte läst vill genast påbörja sin läsning. Vi alla var synnerligen glada över mötet med Anna Carlstedt. 


Jag ber att få tacka Anna Carlstedt och deltagarna för samtalet. Det var vackert, vill jag lova.


Missa inte boken Drottningens profet. Den finns i bokhandeln just nu. För dig som letar efter en spännande föreläsare: kontakta Anna Carlstedt


Tack, för torsdagskvällens författarsamtal!


Tack. 


Det visade sig för övrigt, som av en händelse, att det var Nostradamus födelsedag (född 14/12 1503) dagen till ära. Vad säger vi om det?


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

tfn 0708 905 731






#bookstrappublishing #drottningensprofet #Nostradamus #annacarlstedt #roslagensbokhandel #Sensusstudieförbund #Kulturtorget


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...