tisdag 19 december 2023

19/12-23. Bokhandelns hej!


16/1-24. Kl 1630-1800. Samtal om en bok. "Det levande. Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan."

23/1-24 kl 1600-1730. Samtal om en bok. "Det levande. Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan." 

Vi möts för samtal om boken. Kan du båda gångerna är det bäst, kan du en går det också bra. Vi möts för samtal om boken, för att därefter kunna samtala med författaren/författaren när tillfälle bjuds. (Den 1 februari 2024)

Kostnad. Boken köper du i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - helst/gärna under december 2023, så att du hinner läsa till våra träffar. 

För vem? För dig som vill vara del i samhällsdebatten. För dig som vill lära dig mer. För dig som undrar. För dig som vill lyssna på var och ens kunskap. För dig som vill möta andra i viktiga samtal. Begränsat antal platser. Läsning & samtal ingår i temaserien klimatsamtal som lyfter samhällsviktiga frågor om klimatet. 

Föranmälan till aktiviteten och köp av boken i bokhandeln - anmäl dig under december, helst före jul! tfn 0708905731 
mejl info@roslagensbokhandel.se - eller på plats i butiken vid Kulturtorget i Norrtälje.


**** **** **** 


Inbjudan till ett samtal om att visa andras konst!


Vem talar vi med? Agneta Bergqvist, författare till boken Att visa andras konst.

När? Tisdag 23 januari 2024, kl 1800-1930.

Vad. Författarbesök! Samtal med författare Agneta Bergqvist om att visa konst. Agneta inleder (20-25 minuter) och därefter övergår vi till att samtala om frågor som t ex Hur ser du på konst? Vad är viktigt? Vilka är dina frågor om konstens väl?

För vem. För dig som är intresserad av konst. För dig som undrar över konst. För dig som kan konst. För dig som vill veta hur (du själv och) andra tänker kring konsten och dess visande för oss och varandra. Hur kan vi tänka om konsten i det offentliga rummet?

Kostnad; Köp en (valfri) bok under kvällen (eller köp Att visa andras konst, dessförinnan)! Begränsat antal platser.

Föranmälan (så snart ditt intresse uppstår!) till tfn 0708905731 - mejl till info@roslagensbokhandel.se eller på plats i butiken vid Lilla torget. 


*** **** 

Vad är mod? 

Mod är mycket, men t ex att våga ställa sig på en scen och läsa sin text på ett tema. Mod är att övervinna någon av sina rädslor, göra det som känns lite nervöst. Mod är att stå över sin skräck, fylla sig själv med kraft och skapa det som behövs. Något som betyder något, stort eller litet - olika för alla. Mod är att ställa sig upp och tala. 

Mod är att våga. Mod är att lyfta sig själv. 

Det sägs att många är rädda, tycker att det är obehagligt att tala inför en grupp eller stå på en scen med allas ögon på sig. Jag tänker att jag vill ge den möjligheten till den person som ändå vill försöka. 

Mod är att lyfta sig själv. På rätt plats och i rätt tid. 

Vi gör det i bokhandeln eller på torget. Vi spelar in och lägger ut ord och bild på instagram eller facebook. Det blir synligt, tillgängligt och man får stå sitt kast. Det är mod. Ofarligt ur någons perspektiv och skräckigt ur någon annans. 

Den första - ickeröda - lördagen i januari 2024 ger jag dig en möjlighet att ställa dig på en scen. Du får läsa din egen poesi - max 5 minuter - och temat är HAIKU. Lördag den 13/1-24 kl 1400.

Föranmälan till bokhandeln: tfn 0708905731 eller mail till: info@roslagensbokhandel.se 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...