fredag 29 december 2023

Majken Malm och de försvunna katterna. Irene Svensson.

 


Vad är det som händer i det fridfulla Krokinge? Den ena katten efter den andra försvinner utan minsta spår. Men redan dagen efter är de tillbaka igen.


När Katarina Kattelin hör talas om vad som händer med stadens katter blir hon orolig. Tänk om någon tar hennes egen älskade Märta-Stina och sedan behåller henne!


Katarina förstår att det bara finns en sak att göra. Hon måste genast prata med sin granne Majken Malm, världens bästa privatdetektiv.



Berättarprojekt barn! (6-12 år)

Att läsa, berätta och/eller skriva sina egna berättelser skapar mer kunskap hos barnen. Vi utgår ifrån den fysiska boken. En författare (eller annan ledare) lotsar och lockar barnen till läsning, förståelse av berättelsen och barnens plats i världen. 

Barnens berättelser, barnens uppfattningsförmåga, deras världsbild och fantasi utgår ifrån läsningen och det de upptäcker där. Deras ordförråd blir avsevärt större vid läsning och de upptäcker en annan värld som ger mer till livet. Vi vill ge detta till barnen, vi vill upptäcka det tillsammans med dem.

Har du ett barn som vill läsa och berätta om sin läsning. Har du ett barn som vill illustrera, skriva eller prata om den egna berättelsen - upplevelsen - som uppkommer genom läsningen? 

Den första boken som ingår i berättarprojektet köper du själv (valfri bok på listan). När barnet har berättat i bokhandeln om det hen läst kan hen få en ny bok (som ingår på listan) gratis. När barnet har berättat om den nya boken, kan hen få en ny bok igen. Också den boken är gratis. (Listan kan komma att utökas allteftersom).

Max en bok per månad kan erhållas gratis - och längst så länge projektet pågår - d v s så längre finansieringen kvarstår. Och med rimlig fördelning mellan intresserade barn, för bredd och lust, för flera barns läsning och många berättelser.


Välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs!



#berättarprojektbarn #majkenmalmochdeförsvunnakatterna #irenesvensson 6-9 år #idusförlag #norrtäljekommun 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...