fredag 17 maj 2024

17/5-24. Idag är en ny dag, där vi gläds tillsammans!


Idag (17/5-24) är en ny dag, där vi gläds över solens närvaro och allt nytt som händer. I bokhandeln står litteratur och samtal för dörren. Ja, som vanligt, men ändå inte. Kanske är det just nu lite mer än vanligt? Idag står också barnen i centrum - flera barnboksförfattare kommer till oss idag.

Välkommen, du som har barn omkring dig, nära eller ett stycke bort. Ja, alla ni andra också! 

Igår kväll var jag på bibblan (och sålde böcker) för att Mika mötte Marika Carlsson - här i Norrtälje litteraturdagar - och just detta i arrangemang av Svenska kyrkan - Roslagens östra pastorat och i samarbete med Norrtälje bibliotek. Marika Carlsson har skrivit “Såna som du ska inte va här”. Marika Carlsson är komiker och författare. Hon roade publiken med allvarliga frågor och hon talade om rasism och strategier. Skrattet fastnar i halsen ibland. Om rasism behöver vi tala mer, varje dag. Boken finns i bokhandeln, tar den slut tar jag hem den på nytt. Mika Wallander, kyrkoherde i Roslagens östra pastorat, säger: läs den! Vi följer uppmaningen, eller hur? Ett mycket stort tack till kyrkan och bibblan för arrangemanget. Tack!

Igår bokcirklade vi i bokhandeln där vi pratade om Malin Persson Giolitos nya bok Motiv. Vi talade om kriminalitet, psykisk ohälsa, droger och livets tillfälligheter. Vi talade om suicid och föräldraskap. Vi talade om våld och att vilja bli sedd. Vi talade om att vilja vara till lags, vilja bli uppmärksammad i det vardagliga och nya arbetet och plötsligt se sig döda en person. Vad gör tillfälligheterna med resten av livet? För hen, för familjen, för den drabbades familj, för chefen och för alla runt omkring? Ja, det finns otroligt mycket att samtala om runt Giolitos bok Motiv. Läs, bara läs - håll ögonen öppna för nyanser, paragrafer och vem som egentligen bär ansvar för livets händelser. Vad gör skillnad i livet?

Idag vill jag välkomna er alla till Kulturtorget. Där kommer att vara fullt av författare och samtal, ja, därtill poesi och musik.

Välkommen, ska du vara!


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

tfn 0708905731

info @ roslagensbokhandel.se










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...