lördag 18 maj 2024

18 maj 2024. Lördag.

 


Idag var sista dagen på Norrtälje litteraturdagar. Idag har Karin, Alice, Lina, Malin, Mateo, Cecilia och Charlotte varit på torget och pratat om sina barnböcker. Lina lekte också kioskinnehavare. Hon hade kul. Hon sålde popcorn till barnen som ritat pengar för att kunna handla. Hur ska barnen lära sig sedlar och mynt när man numera betalar med telefonen? Vi lever i en märklig tid. Det är fint och vackert med all text och glädje alla författare ger sina läsare.  Det är fantastiskt för oss alla - att de finns och gör. Tack.  


Skrivargruppen har läst något ur sina texter, Erna ur sin bok. Jag gläds över deras gemenskap, det de gjort och gör tillsammans. En studiecirkel är utveckling och livskraft. Visst känner ni till studiecirkelns kraft och möjligheter? Det är en god och folkbildande gemenskap att vara rädd om. 


Stina läste/sjöng på torget idag. Igår och idag.  På ett torg, med mikrofon och högtaleri. Jag blir glad av det. Tack. 


Som avslutning på dagen och veckan lyssnade vi till Lisa Westerlund, som berättade om sitt skrivande och sin senast skrivna bok - Tack & förlåt. Hon har 12 böcker skrivna. Uppkomst, skrivarprocess, terapi, redaktör, korrektur, minst 7 personer involverade i processen på förlaget fram till färdig bok, förutom tryck, distribution och bokens plats i bokhandeln. Vi lyssnade till Lisa på Åtellet, i en fantastisk miljö, med gott att inmundiga och vackert att vara i. Tack Åtellet för fin plats. Tack Lisa Westerlund för härligt prat. Tack också till Katarina som lotsade och välkomnade när bokhandlerskan lagt program som kräver sömlös förflyttning. 


Tack alla ni som deltagit, föreläst, samtalat, lyssnat under Norrtälje litteraturdagar - och höjt er själva och andra. Tack. 


Tack också till Lina som lotsade glömd rullator till rätt hemadress.Glöm inte att alltid märka era attiraljer så att de lätt som en plätt kan hitta hem dit de hör hemma. Ägaren hittade också hem sen, omärkt som hon var. Tack till Leif som sanerade Kulturtorget när jag smet till Lisas föreläsning på Åtellet. 


Tack. Tack. Tack. 


Tacksam. Glad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...