tisdag 14 maj 2024

13/5-24. Agneta Pleijel besökte bokhandeln.

 


Agneta Pleijel besökte bokhandeln. Selene Hellström ledde samtalet. Åskådarna/deltagarna bänkade sig i rummet. Min stress la sig sakta och friden infann sig. Man kan ändå aldrig veta var händelser och samtal bär, så man görs sig bäst genom att coola ner.


Selene och Agneta samtalade om Agnetas skrivande och liv, hur det kommer sig, vad som är vad och hur skrivandet växer med livet. Eller tvärtom. 


De talade om Agnetas böcker, hennes självbiografiska skrivsätt, hennes jag och hon och om händelser i livet som finns nämnda som viktiga i böckerna. Ja, och om ärlighet och kärlek. 


Det var ett intimt samtal, där frågorna och publiken kom nära. Jag tänker det som vackert, viktigt och allmängiltigt, för vi människor är ändå lika på något sätt - inte alltid, inte i allt, men i mycket och ofta. Vi är också produkter av den tid, de moraliska ställningstaganden som råder, den familj och dem vi möter, förutom de personliga genetiska egenskaper vi utrustats med. 


Människors inre reflektioner ger mer kunskap åt andra när vi kan och vill utveckla dem. Det har Agneta Pleijel gjort i sina böcker och det gjorde hon i rummet.


Stort tack, Agneta Pleijel, för ditt samtal tillsammans med Selene Hellström i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Stort tack, Selene Hellström, för god samtalsledning. Stort tack också till åskådare/övriga samtalsdeltagare i rummet. Tack.


A..Vi
samarbetar med Sensus Studieförbund

i alla kulturaktiviteter som genomförs i Mångfald Tillsammans och i bokhandeln. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...