torsdag 11 april 2024

Roslagens Sparbanks stiftelser gör kultur möjlig.



Roslagens Sparbanks stiftelser gör kultur möjlig. De är en organisation i Norrtälje som gör att en stor del av föreningslivet och kulturutövare lever upp. De är möjliggörare.

De har återkommande bidragsutdelningar med olika riktningar, nu senast underhållning på äldreboenden. Det ska sjungas, läsas poesi och noveller, och det ska resas i bild och tanke. Ett tiotal personer och grupper har tilldelats bidrag för olika typ av underhållning, variation är vackert. Av enskilda utövare eller tillsammans i grupp. De är människor som skapar glädje för andra.

När jag betraktar utövarna ser jag glädje, uppfinningsrikedom och en önskan om att lyfta andra. De talar om lusten att sjunga, att delta tillsammans och att minnas. De talar om att läsa egen och andras poesi, noveller eller andra korta berättelser. De tackar, njuter glädje och berättar om sina upplevelser. Jag är glad och tacksam över stiftelsernas framfart, deras spridande av kulturens möjligheter. Hur mycket mindre skulle det finnas utan stiftelserna?

Hur många människor skulle förlora sin kulturutövning om inte stiftelserna och deras göranden fanns? Hur många skulle förlora sin underhållning, sin dagliga utövning av föreningsliv och en stor mängd mänskliga möten. Hur många äldre skulle bli utan underhållning och samtal? Ja, de bidrar till otroligt mycket verksamhet i bygden. Stiftelserna, människorna, föreningar och organisationerna som gör - gör skillnad. Människor som gör, anstänger sig för andra - gör mig glädjevarm i min själ.

Tack.

/Anette   





10/4-24. #Norrtälje #underhållningpåäldreboenden #egenproduceradbank #roslagenssparbanksstiftelser #roslagensbokhandel #mångfaldtillsammans #kulturiroslagen #kulturtorget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...