fredag 5 april 2024

En Otto kan också ha klänning. Malin Ericsson. Elin Hägg. (från 3 år)


En Otto kan också ha klänning.

Malin Ericsson. Elin Hägg. 


Otto fyller fyra och får en superfin klänning på sin födelsedag. Han blir jätteglad. Han har kalas och faster Sara säger saker som gör honom undrande. Såklart, för att det är så att folk gör ibland, säger saker utan att tänka sig för, för att man ibland har otur när man tänker - trots att det kan skada någon annan. Otto blir ledsen, riktigt ledsen, men han har vänner och föräldrar som fattar grejen och som visar vägen på ett bra sätt. 


Jag blir glad i hjärtat av En Otto kan också ha klänning. Ja, lite ledsen först, men glad sen. Som Otto blev. För man fattar ju att det är sorgligt när man själv eller någon annan tänker fel så att det gör ont hos någon annan. 


För dig som har ett barn som drabbas av en vuxen (eller ett barn) som tänker fel, så är det här en bra bok att ta till när man vill prata t ex om att det är barnet som avgör vad den trivs i. Färg, glitter, form eller annat, huvudsaken är att barnet trivs i plagget, färgen eller känslan. Det är inte ens faster eller mormor som avgör vad som är bra klädsel.


Den vuxnes fördomar och bristande tolerans behöver vi putta bort så fort den kommer. Vi måste också peppa barnet när den möter den vuxne som inte tänker hela vägen. Ja, en Otto kan också ha klänning, såklart. Varför skulle han inte kunna det?


Tack, till Malin Ericsson och Elin Hägg - för text, illustrationer och gemensam tanke. 


Tack! 




#läsbaraläs #malinericsson #elinhägg #enottokanocksåhaklänning #cookiesndragons #födelsedagskalas #grattispåfödelsedagen  #platsendärsamtalförs #kulturtorget 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...